Αβραμόπουλος για ονομασία Σκοπίων: Βιώσιμη και ξεκαθάρη η λύση της Ελλάδας

«Προτείνουμε ένα δίκαιο πλαίσιο χωρίς περιθώρια για ανιστόρητες αξιώσεις»

«Η Ελλάδα έχει προτείνει ένα δίκαιο πλαίσιο για μία βιώσιμη λειτουργική και ξεκάθαρη λύση που να μην αφήνει περιθώρια για ανιστόρητες αξιώσεις» δήλωσε �� Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος συνάντησε στην Αθήνα τον Σκοπιανό ομόλογό του Ταλάτ Τζαφέρι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η πρόοδος των διαπραγματεύσεων υπό τον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, θα συντελέσει στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος, στην άμεση και πλήρη ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, στην ενίσχυση της σταθερότητας στην ευ��ύτερη περιοχή, η οποία περνά φάση ανακατατάξεων, και θα λειτουργήσει προς όφελος της ΠΓΔΜ και της Ευρώπης.

«Ο σεβασμός της ιστορίας και η ειλικρίνεια στην αντιμετώπιση των διαφορών αποτέλεσαν αφετηρία για σταθερότητα και πρόοδο, σε αντίθεση με τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό που οδήγησαν σε απομόνωση, ένταση και κρίση» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Ταλάτ Τζαφέρι εξέφρασε την ευχή να βρεθεί μία σταθερή λύση στο σύντομο μέλλον για το θέμα της ονομασίας και να ανοίξει το μονοπάτι για ένταξη της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Εξάλλου, τόνισε ότι θα μεταφέρει τα μηνύματα της ελληνικής πλευράς στην κυβέρνησή του και στους πολίτες της χώρας του.

Η σημερινή ήταν η πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας τη�� γειτονικής χώρας στο ΥΕΘΑ, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τον Τζαφέρι «ρεαλιστή πολιτικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top