Συναντά Κέρι και Λιού στην Ουάσινγκτον ο Βενιζέλος

Επισκέπτεται τις ΗΠΑ μετά το Παρίσι

Τις ΗΠΑ επισκέπτεται μετά τη Γαλλία ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με τον οποίο θα έχει διαβουλεύσεις για θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, τον οποίο θα ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, στο Κογκρέσο, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Εντ Ρόις.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με διευθυντικά στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης (think tanks), καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top