Α. Γεωργιάδης: «Ο Γ. Στουρνάρας έχει γίνει σάκος του μποξ»

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις»

Α. Γεωργιάδης: «Ο Γ. Στουρνάρας έχει γίνει σάκος του μποξ»

Τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα υπερασπίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τον Γ. Στουρνάρα «σύγχρονο σάκο του μποξ» και τόνισε:

«Δεν είναι εύκολο να είσαι σάκος του μποξ και να χειρίζεσαι τα θέματα της οικονομίας σήμερα. Όμως σημασία δεν έχει το αν θα κάνεις λάθη, γιατί θα κάνεις. Όλοι οι υπουργοί έχουν κάνει λάθη, και εγώ έχω κάνει. Σημασία έχει αν μπορείς να κρατάς το καράβι στην πορεία και να έχεις αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα λέει ότι το οικονομικό επιτελείο, Γ. Στουρνάρας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Μαυραγάνης, παρέλαβε μία χώρα που ήταν έξω από την Ε.Ε. και δεν ξέραμε αν θα ξημερώσει μέσα στην ενωμένη Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ενάμιση χρόνο μετά δεν υπάρχει ούτε ένας παράγοντας που να μην καταλαβαίνει ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο».

Ο Α. Γεωργιάδης έστρεψε φυσικά τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Η διαφορά μας είναι ότι όσο εσείς γκρινιάζετε, εμείς δουλεύουμε. Βεβαίως αυτό μας φέρνει σε σύγκρουση με συντεχνίες. Κύριε πρωθυπουργέ πρέπει να συνεχίσετε έτσι και να μην διστάσετε τις μεταρρυθμίσεις».

Όσον αφορά την κατάσταση στη δημόσια υγεία, ο υπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών του σημειώνοντας:

«Μειώνουμε τον προϋπολογισμό στην υγεία χωρίς να κόβουμε καμία από τις παροχές. Η μείωση προέρχεται με την τροπολογία για τα φάρμακα και με τον περιορισμό της σπατάλης στα δημόσια νοσοκομεία μέσω κεντρικών προμηθειών».

Τέλος, αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2014 εκτίμησε ότι «τελειώνει την πολιτική ύπαρξη του αντιμνημονίου, άρα και σε ένα βαθμό την πολιτική ισχύ δυνάμεων που έδρασαν την άνοδό τους πάνω στο μνημόνιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top