Εξώδικο σε Κ. Μητσοτάκη και Κ. Αρβανιτόπουλο έστειλαν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ!

Ζητούν αναστολή των προθεσμιών για την απογραφή τους

Εξώδικο σε Κ. Μητσοτάκη και Κ. Αρβανιτόπουλο έστειλαν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ!

Εξώδικο απέστειλε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με το οποίο ζητά την αναστολή των προθεσμιών που έχουν τεθεί για την απογραφή τους, όπως και την ακύρωση της ποινής της αργίας για όσους δεν απογραφούν μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι θίγεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην απεργία με τον τρόπο αυτό, καθώς βρίσκονται ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Από την άλλη πλευρά, απειλείτε επί της ουσίας τους εργαζόμενους με ποινικές κυρώσεις, εάν τα στοιχεία, τα οποία ζητάτε δεν συμπληρωθούν σωστά, εάν δεν είναι ακριβή και σε κάθε περίπτωση εάν δεν προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως προκύπτει από το σώμα της σχετικής προσκλήσεως, αφού το απογραφικό δελτίο υπέχει θέση υπευθύνου δηλώσεως» υποστηρίζει η ομοσπονδία των υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Υποστηρίζουν επίσης ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση με ακρίβεια όλων των στοιχείων, που ζητούνται και ότι είναι αδύνατον ο υπάλληλος να θυμάται την βαθμολόγησή του στις εκθέσεις αξιολόγησης των τελευταίων 8 ετών, αλλά και η προσκόμιση εγγράφων, χωρίς ο υπάλληλος να έχει πρόσβαση στον υπηρεσιακό του φάκελο, ο οποίος φυλάσσεται στην Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού κάθε Ιδρύματος.

»Με τον τρόπο αυτό, που πρωτίστως αντίκειται στην λογική, οδηγείτε τους υπαλλήλους είτε να συμπληρώσουν κατά το δοκούν στοιχεία χωρίς αυτά να ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα οδηγώντας τους έτσι στην τέλεση του ποινικού αδικήματος της υποβολής ψευδούς υπευθύνου δηλώσεως είτε προσπαθώντας να μην τελέσουν το ως άνω ποινικό αδίκημα και μη υποβάλλοντας το απογραφικό δελτίο, τους καθιστάτε πειθαρχικώς διωκόμενους και μάλιστα υπό το κράτος της αυτοδίκαιης αργίας. Με τις ενέργειες σας δε το μόνο πράγμα, το οποίο επί της ουσίας αποδεικνύετε, είναι η επιδίωξη σας πάσει θυσία να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεκάδες συνάδελφοι, όχι γιατί δεν είναι άξιοι και ικανοί υπάλληλοι αλλά γιατί στην πραγματικότητα το μόνο, που σας ενδιαφέρει είναι η συμπλήρωση της δεξαμενής της διαθεσιμότητας, χωρίς βεβαίως να λαμβάνετε υπόψιν σας το κόστος των ενεργειών σας στην λειτουργία των ιδρυμάτων.

H Ομοσπονδία καταλήγει στο εξώδικο:

«Σας καλούμε, όπως άμεσα προβείτε στην ανάκληση των ως άνω αποφάσεων σας, και σε κάθε περίπτωση, όπως προβείτε σε αναστολή των προθεσμιών, που έχετε θέσει με την από 15-10-2013 πρόσκληση σας (150628 /Β2), για όσο διάστημα οι υπάλληλοι κωλύονται αντικειμενικά να προβούν σε συμπλήρωση των σχετικών δελτίων απογραφής.

Τέλος, σας καλούμε, όπως απέχετε από κάθε ενέργεια εις βάρος των υπαλλήλων, οι οποίοι δεν θα συμπληρώσουν τα ως άνω απογραφικά δελτία εντός της προθεσμίας, που έχετε τάξει» καταλήγει το εξώδικο της ΟΔΠΤΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top