Επίτροπος της Ε.Ε. προς Έλληνες βουλευτές: σταματήστε να ζητιανεύετε εξαιρέσεις!

Τους άφησε σύξυλους λέγοντας «μην περιμένετε πάλι ανοχή»

Επίτροπος της  Ε.Ε. προς Έλληνες βουλευτές: σταματήστε να ζητιανεύετε εξαιρέσεις!

«Σύξυλους» άφησε τους Έλληνες βουλευτές που συμμετείχαν στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, στην αίθουσα Γερουσία της Βουλής, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ντατσιάν Τσιόλος

«Η Ελλάδα βρισκόταν πάντα στο περιθώριο και ερχόταν πάντα και ζητούσε εξαιρέσεις από τον κανόνα για να μπορέσει να στηρίξει τη γεωργία της. Τώρα έρχεστε και μου λέτε ότι δεν συμφωνείτε με τη νέα ΚΑΠ. Θέλετε και πάλι ένα ενιαίο μοντέλο, με μια μορφή εκμετάλλευσης, τη μέση εκμετάλλευση και οι υπόλοιπες να είναι αντικείμενο εξαιρέσεων» ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος, όταν του ζήτησαν Έλληνες βουλευτές, να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τη χώρα μας ενόψει της νέας ΚΑΠ, με αιχμές παράλληλα για ακύρωση του Μνημονίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε: «Σα να λέμε, περιμένετε και πάλι ανοχή για εσάς. Και πάντοτε να πηγαίνετε στο Συμβούλιο και να ζητιανεύετε από τα άλλα κράτη-μέλη. Να ζητάτε εξαιρέσεις και παρεκκλίσεις, για να μπορέσετε να επιβιώσετε στη γεωργία σας. Αυτό θελήσαμε να αποφύγουμε, να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προσέγγιση».

Ο Τσιόλος διευκρίνισε πάντως δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην πολιτική αντιπαράθεση για την οικονομία, αν και επισήμανε με… νόημα ότι τα κράτη-μέλη θέλουν να ξέρουν ότι τα χρήματα ξοδεύονται με λογικό τρόπο.

Προηγουμένως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του «θα ακυρώσει το Μνημόνιο» και ζήτησε καλύτερο φάκελο ενισχύσεων για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ΚΑΠ, λόγω του μνημονίου και της ύφεσης που επέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top