Τι είπαν στις απολογίες τους Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Παππάς

Αρνήθηκαν κάθε σχέση με ναζισμό και παράνομες ενέργειες

Τι είπαν στις απολογίες τους Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Παππάς

Αρνήθηκαν κάθε σχέση τους με ναζισμό και παράνομες ενέργειες οι βουλευτές Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Παππάς.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε ότι η ποινική δίωξη στηρίζεται σε καθαρά πολιτικά κίνητρα και σε καμία περίπτωση σε επιλήψιμα ποινικά γεγονότα, ενώ υποστήριξε ότι έχει πέσει ο ίδιος θύμα βίας, καθώς τον έχουν μαχαιρώσει και του έχουν κάψει το αυτοκίνητο με εμπρηστική ενέργεια.

Το καταστατικό το χαρακτηρίζει «υποτιθέμενο» και υποστηρίζει ότι είναι δημιούργημα φαντασίας του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά ο οποίος το δημοσίευσε.

Για την ύπαρξη αγημάτων στον Μελιγαλά υποστήριξε ότι ήταν ένας μικρός αριθμός ατόμων, περίπου 30, που λειτούργησαν όχι με μεγάλη επιτυχία και ότι δεν υπάρχουν μηχανοκίνητες ομάδες αλλά ούτε και ομάδες ανηλίκων.

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν έχει καταλάβει για ποιό λόγο έχει συλληφθεί. «Είμαστε πεντακάθαροι σαν διαμάντι και εγώ και η Χρυσή Αυγή» τόνισε.

Στην απολογία του ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς μίλησε για πολιτική και άδικη δίωξη. O κ. Παππάς ανέφερε ότι το δικό του τηλέφωνο δεν εμπλέκεται σε συνομιλίες και επικοινωνίες σχετικές με την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και ότι ενημερώθηκε για αυτήν το πρωί της επόμενης ημέρας. Εξέφρασε μάλιστα τη θλίψη του για το περιστατικό και ότι καταδίκασε τον οποιοδήποτε δράστη.

Για το φερόμενο ως καταστατικό της Χρυσής Αυγής και το ενημερωτικό φυλλάδιο ιδεολογικού χαρακτήρα υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα συγκεκριμένα έγγραφα και πως δεν απηχούν σχέσεις της Χρυσής Αυγής.

Αρνήθηκε ακόμα κάθε σχέση του ιδίου και της Χρυσής Αυγής με τον νεοναζισμό και δήλωσε ότι πρόκειται για βιβλί8α με θέματα ιστορίας "ελληνικής όχι γερμανικής", ενώ τα όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα τα χαρακτήρισε «συλλεκτικά», επισημαίνοντας ότι είναι γνωστός συλλέκτης.

Για το φωτοτυπικό αντίγραφο που κατασχέθηκε από το σπίτι του ως όρκο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παππάς απάντησε:

"Δεν ενθυμούμαι, αγνοώ την ύπαρξή του σήμερα μετά από τόσα χρόνια, δεν ενθυμούμαι πως εγράφη, αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο και είναι ένα κείμενο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ όσο εγώ ξέρω και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι κείμενο του 1983 όπως αναγράφει με τυποποιημένη έντυπη γραφή, όταν ήμουν 21 ετών".

Στη δική του απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά και ότι αποκηρύσσει το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που περιέχεται στην δικογραφία ενώ την πρωτοβουλία του Γερμενή για το «εγέρθητι» την χαρακτήρισε «αυθόρμητη κίνηση» εξαιτίας της κριτικής που ασκούσαν στην Χρυσή Αυγή οι δημοσιογράφοι.

Και ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε ξεκάθαρα πολιτική τη δίωξη εις βάρος του και απέδωσε στη ραγδαία άνοδο του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις και την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων τις εις βάρος του κατηγορίες.

Για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής και το ενημερωτικό ιδεολογικού προσανατολισμού φυλλάδιο με τον τίτλο Πρωτεσίλαος ο βουλευτής της απάντησε:

«Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα αναγνωρίζω, τα χαρακτηρίζω βλακώδη, ψευδεπίγραφα και κατασκευασμένα. Άλλωστε στις δεκάδες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του κόμματος και σε οικίες μελών δεν βρέθηκε πουθενά κανένα από αυτά τα έγγραφα. Ο δημοσιογράφος που τα έχει προσκομίσει είναι μανιώδης υβριστής της Χρυσής Αυγής και έχει καταγγελθεί επανηλλειμένως ως συκοφάντης του κόμματός μου»

Υποστήριξε ακόμα ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας «νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική και παραστρατιωτική δράση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top