Κριστίν Λαγκάρντ: «Αξιέπαινη η πρόοδος στην Κύπρο»

Τόνισε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι

Κριστίν Λαγκάρντ:  «Αξιέπαινη η πρόοδος στην Κύπρο»

Το ότι η Κύπρος έχει κάνει αξιέπαινη πρόοδο επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, κατά την οποία και εγκρίθηκε η εκταμίευση των 84,7 εκ. ευρώ.

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε πως «οι κυπριακές Αρχές έχουν σημειώσει αξιέπαινη πρόοδο στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων πολιτικών σταθεροποίησης», τονίζοντας ότι «η παροχή υποστήριξης από το Ευρωσύστημα για επαρκή βραχυπρόθεσμη ρευστότητα παραμένει ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός ισχυρού επιχειρηματικού και χρηματοδοτικού μοντέλου για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της τράπεζας».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η Κύπρος έχει μπει σε ένα καλό δρόμο προκειμένου να καταφέρει να φτάσει τους δημοσιονομικούς της σ��όχους για το 2013, χάρη τόσο στην εξυγίανση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και στην συνετή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως «υπάρχουν ακόμη σημαντικοί κίνδυνοι για το πρόγραμμα, γεγονός που δεν επιτρέπει ολισθήσεις στην εφαρμογή του. Η συνεχής ανάληψη ευθύνης, καθώς και η σταθερή εφαρμογή πολιτικών, είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top