Συνάντηση Τσίπρα με εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ

Συνάντηση και με τον υπουργό Πολιτισμ��ν της Βολιβίας

Με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων της ΕΛΒΟ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα «προκειμένου να μην οδηγηθεί η εταιρία στον θάνατο» και στην απόλυση των 360 εργαζομένων της .

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα αμυντικών βιομηχανιών και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί, γιατί - όπως είπε - «είναι επικίνδυνη και για τους εργαζόμενους και για την κυριαρχία της χώρας».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας, Πάμπλο Σέζαρ Γκρουξ Κανέδο, ο οποίος του μετέφερε το ενδιαφέρον του προέδρου της χώρας του, Έβο Μοράλες, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Συζήτησαν επίσης «για τα κινήματα κατά του νεοφιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, και την εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βολιβία, που απέτυχε πλήρως και γι' αυτό εγκαταλείφθηκε» κατά τον υπουργό της Βολιβίας, ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη ως προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top