Διάγγελμα Σαμαρά: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%

"Αν πετύχει θα υπάρξει και άλλη μείωση δυσβάστακτων φόρων"

Διάγγελμα Σαμαρά: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση α��ό 23% σε 13%

Πρώτη ανάρτηση: 17/07/2013 13:03

Την μείωση του ΦΠΑ από την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς με διάγγελμα του.

«Έχουμε πετύχει τους στόχους και έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο. Το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνεται αμέσως ο ΦΠΑ στην εστίαση. Από την 1η Αυγούστου για πρώτη φορά, όχι απλά αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλλουμε θετικές αλλαγές…», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Είναι μήνες τώρα που πήρα πάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά είπα στην τρόικα ότι με την μείωση από το 23% στο 13% θα αυξηθεί ο τζίρος, θα αυξηθούν αντί να περιοριστούν τα έσοδα του κράτους και θα μειωθεί η φοροδιαφυγή. Δεν το πιστεύουν ακόμα, δέχτηκαν όμως να δοκιμάσουν μείωση φορολογίας», πρόσθεσε ακόμα.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι με την μείωση στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν και νέες θέσεις εργασίας θα προκύψουν και θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.

«Πρέπει τα καταστήματα να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν και άλλες φορολογικές μειώσεις…» είπε επίσης ξεκαθαρίζοντας ότι «Αν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα τότε αυτό θα φταίει που ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και πάλι στο 23%. Αντίθετα, αν αυτό πετύχει θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις δυσβάστακτων φόρων… Είναι στο χέρι μας να το κερδίσουμε το στοίχημα».

«Δεν χαλαρώνουμε. Την ανηφόρα θα την ανεβούμε μέχρι το τέλος… Κόψαμε τα παλαμάρια, το πλοίο έχει φύγει πια και πίσω δεν κάνουμε, γιατί αυτό που έχουμε αναλάβει είναι σπουδαιότερο και πιο αναγκαίο για τον κόσμο από μικρότητες, μικροπολιτικές και μεγάλα συμφέροντα, που για χρόνια βάλτωναν την Ελλάδα..», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top