Νέες βελτιωτικές προτάσεις ανακοινώνει σήμερα ο Μιχελάκης σε Σαμαρά - Βεν��ζέλο

Λίγοι προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβένησης, Ε. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, προκειμένου να τους παρουσιάσει ο κ. Μιχελάκης κάποιες βελτιωτικές προτάσεις σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδεκτό το αίτημα της ΚΕΔΕ και αναμένεται να αφαιρεθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα καταρτούσαν τους προϋπολογισμούς των δήμων οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών.

Επιπλέον θα εξαιρεθούν, όπως σας είχαμε πει, από την διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Τέλος, εισάγεται πρόβλεψη για το πώς θα γίνεται η άσκηση αρμοδιοτήτων σε συνεργασία με τους δήμους, ενώ θα ρυθμίζεται το μεταβατικό διάστημα για την διαθεσιμότητα και οι δήμαρχοι θα μπορούν να φέρνουν προτάσεις στους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης ώστε να εκδίδεται ΚΥΑ για την άσκηση αρμοδιοτήτων από την Ελληνική Αστυνομία.

Την ίδια ώρα έχει προκύψει θέμα με την προστασία των υπαλλήλων, που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους, καθώς δεν εξαιρούνται από την ένταξη στην διαθεσιμότητα.

Παρόλο που η νομοθετική πρόβλεψη αφορά χήρες και ��νύπαντρες μητέρες, δεν εξαιρούνται από το καθεστώς οι διαζευγμένες μητέρες, που έχουν τη γονική επιμέλεια, αλλά από κοινού με το σύζυγο έχουν τη γονική μέριμνα, ακόμα κι αν ο σύζυγος δεν τους δίνει διατροφή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top