Μέρκελ: μόνο το χρήμα δεν φτάνει για να αντιμετωπισθεί η ανεργία

Τι δήλωσε για τη διάσκεψη κορυφής σχετικά με την ανεργία των νέων

Μέρκελ: μόνο το χρήμα δεν φτάνει για να αντιμετωπισθεί η ανεργία

Μόνο το χρήμα δεν φτάνει για να αντιμετωπισθεί η ανεργία έστειλε μήνυμα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ενόψει της διάσκεψης κορυφής για την ανεργία των νέων στο Βερολίνο.

Η διάσκεψη, στην οποία συμμετέχουν 18 ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της χώρας μας Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιείται εν μέσω πανευρωπαϊκής ανησυχίας για την αύξηση του αριθμού των νέων ανέργων.

Η ίδια ανέφερε ότι το πρόβλημα απαιτεί κάτι περισσότερο από χρήματα και χρειάζονται κυρίως «έξυπνες μεταρρυθμίσεις», προκειμένου να καταστεί η αγορά εργασίας πιο ευέλικτη και να ενθαρρυνθεί η κινητικότητα.

Η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι κατά τη διάσκεψη θα συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ε.Ε., που έφθασε τον Μάιο τα 5,5 εκατομμύρια, που σημαίνει πρακτικά ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις ευρωπαίους πολίτες κάτω των 25 ετών δεν έχει δουλειά.

Θέμα συζήτησης στη διάσκεψη είναι και το αν το αποκαλούμενο διπλό εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας, με συνδυασμό μαθητείας σε εταιρείες με τη σχολική εκπαίδευση, μπορεί να εφαρμοσθεί σε άλλες χώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top