Άνω-κάτω το ΠΑΣΟΚ για την αποδόμηση Ανδρέα

Μπαράζ δηλώσεων, πολεμικό το «κλίμα» για Βορίδη και ΝΔ

Άνω - κάτω έχει γίνει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στο 9ο συνέδριο της ΝΔ όπου κατονόμασε τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου ως τον κύριο υπεύθυνο για τη σημερινό κατάσταση στη χώρας.

Ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας ως πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και γιος του τόνισε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου «συγκρούστηκε με το με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας» και άρα δεν προκαλεί έκπληξη «η στάση τους».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για υπονόμευση της πολιτικής σταθερότητας και υπογράμμισε ότι ο Μάκης Βορίδης «βλάπτει τον εαυτό του, το κόμμα του και τη χώρα».

Σε σημερινές του δηλώσεις στον Alpha 9,89, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε με σκληρά λόγια κατά του Μάκη Βορίδη: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη νίκη του το ’81 έβαλε στο χρονοντούλαπο επί 3 δεκαετίες και τον Βορίδη και όλους τους οπαδούς των ακροδεξιών αντιλήψεων στην Ελλάδα. Κάποιοι θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, αλλά δε θα τους αφήσουμε». Ο ίδιος, χαρακτήρισε «λάθος» το να συγκυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ το 2011 μαζί με το ΛΑΟΣ στην τρικομματική κυβέρνηση: «Ήταν σφαίρα στην καρδιά του ΠΑΣΟΚ να ξεπλύνουμε αμαρτίες ακροδεξιών αντιλήψεων με τη συγκυβέρνηση, όπως το 2011 με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ».

«Άκρως προσβλητική» χαρακτήρισε, εξάλλου, την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης: «Η προσπάθεια του Βορίδη να συσπειρώσει τον πιο σκληρό πυρήνα των δεξιών ψηφοφόρων είναι μία προσπάθεια που έχει να κάνει με τα εσωτερικά της ΝΔ και ίσως με τις προσωπικές του φιλοδοξίες».

«Ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης με την ανοχή -κατά την γνώμη μου- του κ. Σαμαρά, θ��λουν να συγκροτήσουν έναν ακραία συντηρητικό ακραία Δεξιό πόλο στο εσωτερικό της ΝΔ προκειμένου να κρατήσουν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» δήλωσε από την πλευρά της η Αθηνά Δρέττα, μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και η Θεοδώρα Τζάκρη. Η πρώην υπουργός θύμισε εποχές που ο Μάκης Βορίδης «φωτογραφίζονταν αυτάρεσκα με τα τσεκούρια στα χέρια»: «Την εποχή που ο κ. Βορίδης φωτογραφίζονταν αυτάρεσκα με τα τσεκούρια στα χέρια, γιατί νομίζω ότι όλοι έχουμε την προσωπική μας ιστορία, και την προσωπική μας διαδρομή σ’ αυτό το χώρο, το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου που αυτός τόσο επιτιμητικά μηδένισε με μια μονοκονδυλιά, ανοικοδομούσε την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση και του Ανδρέα Λοβέρδου, προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ: «Αυτό που έκανε ο Βορίδης ήταν απαράδεκτο. Η ιστορία θα αποδώσει καλά και ευθύνες. Έχει δίκιο σε ένα σημείο, ότι η πολιτική δεν π��θανε. Αλλά έχει επί της ουσίας λάθος, ότι ξεχνάει ότι οι περισσότεροι Έλληνες μέχρι να υπάρξει ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στην κατάσταση της μετεμφυλιακής περιόδου και το εισόδημα της μεσαίας τάξης ήταν ανύπαρκτο. Ν. Κακλαμάνης ΑΝΤ1: Άλλο οι ιδεολογικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν και τώρα, και κακά τα ψέματα τα κόμματα παίρνουν τη σφραγίδα, του αρχηγού τους, και άλλο προσωπικές αναφορές για ανθρώπους που πρώτον δεν είναι στη ζωή και που ούτως ή άλλως έχουν σφραγίσει με την παρουσία τους, τη νεότερη ιστορία του τόπου».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top