Γ. Παπανδρέου: Οι διχαστικές διαθέσεις δεν υπηρετούν την Ελλάδα

Απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στον Μ.Βορίδη

Γ. Παπανδρέου: Οι διχαστικές διαθέσεις δεν υπηρετούν την Ελλάδα

Πρώτη δημοσίευση: 30/06/13, 23:42

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την πατρίδα μας», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, τον οποίο δεν κατονομάζει, ενώ αφήνει αιχμές ​για τη στάση που κράτησε η ΝΔ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι οι ευθύνες για την κρίση πρέπει να αναζητηθούν στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ που προηγήθηκε της δικής του και, παράλληλα, υπερασπίζεται τη μνήμη και την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η αλήθεια είναι ότι την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς... Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό, τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την πατρίδα μας. Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους; Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top