Σαμαράς για ΤΑΡ: Χτίζουμε μια Ελλάδα πολύ ισχυρότερη από αυτήν προ κρίσης

«Η χώρα έχει πια μπει στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων»

Σαμαράς για ΤΑΡ: Χτίζουμε μια Ελλάδα πολύ ισχυρότερη από αυτήν προ κρίσης

«Η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα θα είναι πολύ καλύτερη, ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική από εκείνη που είχαμε πριν από την κρίση» διαμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της επιλογής του αγωγού TAP από την Κοινοπραξία Shah Deniz.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι από την κατασκευή του αγωγού, η Ελλάδα και οι χώρες της περιοχής θα έχουν μόνο οφέλη: «Η υποψηφιότητα για την κατασκευή του ΤΑΠ ήταν κάτι που στην αρχή έμοιαζε δύσκολη. Πήραμε όμως τη στρατηγική απόφαση, την προωθήσαμε διακριτικά, δουλέψαμε γι’ αυτό συστηματικά και, τελικά, το πετύχαμε. Η επίσημη ανακοίνωση για την κατασκευή του ΤΑΠ αποτελεί την πιο σημαντική θετική οικονομική εξέλιξη που αφορά τη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Πρόκειται για ένα έργο τεράστιο. Μίας πολύ μεγάλης ενεργειακής υποδομής που θα γίνει, συνολικού ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ! Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Ευρώπη τα τελευταία είκοσι χρόνια! Και το μεγαλύτερο που θα έχει γίνει στη Νότια Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση πως μετά την αναγγελία του ΤΑΠ «τα “σενάρια καταστροφής” της Ελλάδας και εξόδου της από το ευρώ, σταματάνε οριστικά».

Παράλληλα, έκανε λόγο για σημαντικά φορολογικά έσοδα, για χιλιάδες θέσεις εργασίας, για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και ανάδειξη της σε ενεργειακό κόμβο και για φθηνότερη ενέργεια.

«Η αναγγελία αυτή δίνει αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς - εντός και εκτός Ελλάδας - που περίμεναν μόνο “δυσάρεστα νέα”. Η Ελλάδα έχει μπει πια στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων. Μέχρι τώρα υπήρξαν αρκετές. Η αναγγελία του ΤΑΠ είναι η σημαντικότερη μέχρι σήμερα. Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top