Καυγάς και αλληλοκατηγορίες για το «Heil Hitler» στη Βουλή

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ το φώναξε – Κοντονής: Ντροπή τους, τους είδαμε,

Καυγάς και αλληλοκατηγορίες για το «Heil Hitler» στη Βουλή

Γύρω από το «Heil Hitler» που ακούστηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της αποχώρησης της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα εξελίσσεται ο δεύτερος γύρος του πρωτοφανούς χάους που επικράτησε στο Κοινοβούλιο το πρωί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς υποστήριξε ότι η φράση ακούστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ειρωνικά προς τους αποχωρήσαντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής: «Η επίμαχη φράση, το “Χάιλ Χίτλερ”, ειπώθηκε ειρωνικά από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα στο οποίο ανήκει και ο κ. Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης, ωστόσο, θεώρησε προσβλητικό το “Mr Alexis” και το ότι ο κ. Τσίπρας προαλείφεται για πρωθυπουργός της χώρας».

«Εμείς ακούσαμε τη λέξη “Χίτλερ” από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως στον κ. Δραγασάκη. Τα ακούτε και εσείς από το βίντεο. Πολλοί φώναξαν “τι πράγματα είναι αυτά, να ακούμε το όνομα του Χίτλερ στη Βουλή;”, “που καταντήσαμε να ακούμε Χάιλ Χίτλερ στη Βουλή”» σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μανιάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεννόησης του συνταγματικού τόξου: «Σήμερα για ακόμη μία φορά είδαμε το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ορθά αποβλήθηκαν αλλά αυτό δεν φτάνει. Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουν πια την ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου για τη ψήφιση του νομοσχεδίου κατά του ρατσισμού σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

«Ως προεδρεύων του Κοινοβουλίου ήταν το αυτονόητο, όχι να τηρήσω τυπικά τον Κανονισμό αλλά να υπερασπιστώ τον αυτοσεβασμό και του Κοινοβουλίου και όσων ήταν εκεί μέσα. Δεν μπορούν να μας επιβάλλουν να ακούμε τα υβρεολόγιά τους, την άθλια γλώσσα τους, τη ρητορική του μίσους σε οτιδήποτε διαφορετικό από αυτούς» σχολίασε, από την πλευρά του, ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος απέβαλε τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top