Δένδιας: Αυστηρότατες τιμωρίες ��ια νεοναζιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές

«Ο Ξένιος Ζευς αποδίδει, η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι»

Δένδιας: Αυστηρότατες τιμωρίες για νεοναζιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές

«Ποιος θα πίστευε ποτέ στην ελληνική κοινωνία ότι θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πράγματα, στην Ελλάδα που εδώ και πενήντα χρόνια χάσαμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, θύματα του ναζισμού» σχολίασε ο Νίκος Δένδιας εξαπολύοντας επίθεση στη Χρυσή Αυγή.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει το ισχυρότερο νεοναζιστικό κόμμα στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι οποιοδήποτε περιστατικό και μεγεθύνεται και ερμηνεύεται επί τη βάση αυτού» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εξήγησε ότι δεν μπορεί να ελέγξει τους αστυνομικούς που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή αλλά μπορεί να ελέγξει συμπεριφορές: «Έχω πει ξεκάθαρα ότι συμπεριφορές ανοχής ρατσιστικών ή νεοναζιστικών φαινομένων θα τιμωρούνται αμέσως και αυστηρότατα».

Μιλώντας, εξάλλου, για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Δένδιας τόνισε η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι: «Ο Ξένιος Ζευς είναι μια διαρκής επιχείρηση και μάλιστα μια πολύ αποδοτική επιχείρηση που έχει αλλάξει την εικόνα στο κέντρο των ελληνικών πόλεων και έχει θωρακίσει τον Έβρο και έχει δώσει μια ελπίδα. Πέρυσι έφυγαν από την Ελλάδα 22.000 παράνομοι μετανάστες. Φέτος, υπολογίζουμε ότι θα φύγουν 25.000». Απαντώντας, παράλληλα, σε κάποιες κριτικές για τις συνθήκες κράτησης, σχολίασε: «Υπάρχουν συνάνθρωποί μας ή μη κυβερνητικές οργανώσεις ή κόμματα που έχουν την εντύπωση ότι πρέπει να στήσουμε πεντάστερα ξενοδοχεία. Αυτό δε γίνεται. Υπάρχουν διεθνείς προδιαγραφές που τηρούνται απολύτως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top