Φωνάζετε «έξω η τρόικα απ’ την Ελλάδα»; Συμφωνεί μαζί και ο… Άσμουσεν!

Θα αντικατασταθεί από ευρωπαϊκό μηχανισμό αλλά… «όχι τώρα»!

Φωνάζετε «έξω η τρόικα απ’ την Ελλάδα»; Συμφωνεί μαζί και ο… Άσμουσεν!

Είστε και εσείς από αυτούς που έχουν πει «έξω η τρόικα από την Ελλάδα» ή «από την Ευρώπη»; Ε, λοιπόν, συμφωνεί μαζί σας και ο… Γεργκ Άσμουσεν!

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ τόνισε πως η τρόικα, η οποία χειρίστηκε τις πρόσφατες διεθνείς δανειακές συμβάσεις με κράτη-μέλη της ευρωζώνης που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης χρέους, θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα «αποκλειστικά ευρωπαϊκό σύστημα», αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μεσούσης της κρίσης χρέους.

«Κατανοώ πλήρως το ερώτημα “πότε θα δούμε το τέλος της τρόικας;”. Δεν θα πρότεινα να μεταβληθεί το σύστημα της τρόικας τώρα, εν μέσω της κρίσης. Αλλά στο πιο μακροπρόθεσμο μέλλον, θα συμφωνούσα να επανέλθουμε σε ένα σύστημα πλήρως βασιζόμενο στην ΕΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άσμουσεν.

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι η μετάβαση αυτή θα μπορούσε να αρχίσει με την μετατροπή του μόνιμου ταμείου της ευρωζώνης το οποίο χορηγεί δάνεια, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), σε αυτοτελές θεσμικό όργανο της ΕΕ, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα «που θα δώσει την δυνατότητα ελέγχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα θέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο επίκεντρο της δραστηριότητας και των αποφάσεών του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top