Μετά το Πάσχα θα συνεχιστεί η δίκη του Άκη; «Άφαντη» η Σταμάτη!

Τουλάχιστον 19 εκ. ευρώ ζητά το Δημόσιο - «Έχει παραγραφεί» απαντά η υπεράσπιση

Ρεπορτάζ: Άννα Σταματιάδου

Πρώτη ανάρτηση: 22/4/2013 - 12.26

Και εκεί που άρχισε πάλι λίγο πριν τις 12.30, η «δίκη του Τσοχατζόπουλου», που διακόπηκε περίπου στις 10, ο πρόεδρος του δικαστηρίου... διέκοψε εκ νέου για δέκα λεπτά και η σύνθεση του δικαστήριου επανήλθε προ ολίγου στην έδρα.

Σύσσωμοι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζητούν να αποβληθεί η πολιτική αγωγή από τη δίκη με το επιχείρημα ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα για τις μίζες και μένει αυτό για του ξέπ��υμα μαύρου χρήματος.
Το Δημόσιο, όπως σας έχουμε αναφέρει, ζητά για ηθική βλάβη και υλική ζημία αποζημίωση 1 εκ. ευρώ από κάθε κατηγορούμενο (με επιφύλαξη μάλιστα να ανέβει κι άλλο το ποσό), με την πολιτική αγωγή να μιλά για «δώρα εις βάρος του ελληνικού λαού». Η πλευρά Τσοχατζόπουλου επιμένει στην κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ για να φωτίσουν την υπόθεση.
Πολύ πιθανό να συνεχιστεί μετά το Πάσχα
Μετά το Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί η δίκη του Τσοχατζόπουλου.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρ. Κατσιάνης, είχε ενημερώσει ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μη συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η δίκη για «υπηρεσιακούς λόγους». Υπάρχει η πιθανότητα να γίνει η συνεδρίαση τη μεγάλη Δευτέρα, αλλά το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί μετά το Πάσχα…
Δε μιλά με κανέναν ο Άκης - «Άφαντη» η Σταμάτη!
Ο κόσμος μέσα στην αίθουσα αλλά και έξω από αυτήν είναι πολύς. Μετά την πρώτη διακοπή, από τους τελευταίους (εκ των κατηγορούμενων) μπήκε στην αίθουσα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει επιστρέψει!
Ο πρώην υπουργός δεν μιλά με κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς του παρά μόνο με τους συνηγόρους τους. Ο Γιάννης Σμπώκος και ο Αστέριος Οικονομίδης, από την άλλη, προσπαθούν να κρύψουν τις χειροπέδες τους, ενώ ο πρώτος μιλά πολύ με τους δικηγόρους του. Ο Αλέξης Κούγιας, πάντως, υπέβαλε ένσταση για το γεγονός ότι οι κρατούμενοι έρχονται με χειροπέδες.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ζήγρας συνομίλησε για λίγη ώρα με την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top