Ερώτηση Τσίπρα για ΤΑΙΠΕΔ: Δεν το «πιάνουν» το Σύνταγμα και οι νόμοι;

Καταγγέλλει «αδιαφανείς διαδικασίες» στη λειτουργία του

Ερώτηση Τσίπρα για ΤΑΙΠΕΔ: Δεν το «πιάνουν» το Σύνταγμα και οι νόμοι;

Για να συζητηθεί την Παρασκευή επανακατατέθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Για το ΤΑΙΠΕΔ και την ηγεσία του, δεν ισχύουν το Σύνταγμα και οι νόμοι;».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ «φορέα υλοποίησης του πιο ακραίου προγράμματος ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας» και καταγγέλλει «αδιαφανείς διαδικασίες» στη λειτουργία του, «παρακάμπτοντας ακόμη και τον ίδιο τον ιδρυτικό νόμο και το καταστατικό του».

«Με ποια μέθοδο έγινε η αποτίμηση τη�� δημόσιας περιουσίας σε μόλις 9,4 δισ. ευρώ; Με δεδομένο πλέον το γεγονός ότι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να συμβάλει στην αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, επιμένει στην εκχώρηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας σε επιχειρηματικά συμφέροντα;» ρωτά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος καταλήγει: «Προτίθεται ο πρωθυπουργός να συνεχίσει να καλύπτει την έκνομη λειτουργία της διοίκησης του Ταμείου;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top