Μαυραγάνης: Η φορολογία στα ακίνητα θα είναι μειωμένη

«Η κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωση του φόρου και την ανακούφιση των πολιτών»

«Η μείωση στη φορολογία ακινήτων είναι δεδομένη» ξεκαθάρισε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε το ΣτΕ, που είπε ότι το ΕΕΤΗΔΕ είναι έκτακτος φόρος και ως τέτοιος πρέπει να εισπραχθεί μόνο το 2011 και το 2012.

«Οι πολίτες ενδιαφέρονται να πληρώσουν λιγότερο φόρο και η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα, έχει -και δια στόματος πρωθυπουργού- ανακοινώσει ότι αυτό που θα επιβάλλεται για το έτος 2013 θα είναι μειωμένο», δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης και ανέφερε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών στο πλαίσιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

«Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι κινείται στην κατεύθυνση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, υπάρχει ένα θέμα για τη μετάβαση και γι’ αυτό η ΔΕΗ και το 2013 μπορεί να αξιοποιηθεί για την είσπραξη αυτού του φόρου», προσέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και εργάζεται για τη μείωση του φόρου και την ανακούφιση των πολιτών, διότι η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να είναι πολιτική κατανόησης και λογικής.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τα λανθασμένα ΕΕΤΗΔΕ και τις περιπτώσεις που οι δήμοι δεν είχαν σπεύσει εγκαίρως να διαβιβάσουν τις διορθώσεις στα τετραγωνικά ακινήτων και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της λύσης προβλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top