Για άλλες 5 μέρες σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις

Για άλλες 5 ημέρες παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις τραπεζικές συναλλαγές, όπως ενημέρωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την ΚΤΚ, έχει δημοσιευθεί δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα με τροποποιήσεις στα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές.
Ειδικότερα:
1. Διευκρινίζεται ότι πληρωμές ή και μεταφορές χρημάτων εντός της Δημοκρατίας, μέσω χρεωστικής ή/και πιστωτικής ή/και προπληρωμένης κάρτας, επιτρέπονται χωρίς περιορισμό.
2. Επιτρέπεται η μεταφορά 300 ευρώ ημερησίως ανά πρόσωπο από λογαριασμό προειδοποίησης φυσικών προσώπων σε λογαριασμό όψεως/τρεχούμενο εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η εξαργύρωση επιταγών απαγορεύεται και με το νέο διάταγμα «όπως απαγορεύεται και κάθε χωρίς μετρητά πληρωμή ή και μεταφορά χρημάτων εκτός της Δημοκρατίας ή προς λογαριασμό που διατηρείται σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, όπως πληρωμή για συναλλαγή που εμπίπτει στη συνήθη επαγγελματική δραστηριότητα του πελάτη με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων, για πληρωμή μισθών υπαλλήλων με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων, έξοδα συντήρησης μέχρι 5 χιλιάδες ευρώ ανά τρίμηνο και δίδακτρα προσώπου που σπουδάζει στο εξωτερικό και για πληρωμές ή και μεταφορές χρημάτων εντός της Δημοκρατίας μέσω χρεωστικής ή και πιστωτικής ή και προπληρωμένης κάρτας».
Για τα ταξίδια, αναφέρεται ότι «απαγορεύεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα πέραν των χιλίων ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο, ανά ταξίδι».
Όπως τονίζει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον τομέα της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top