Παρέμβαση κυβέρνησης για την «καυτή» λίστα των διαγραφών δανείων πολιτικών

«Θα γίνει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και θα αποδωθούν ευθύνες»

Παρέμβαση κυβέρνησης για την «καυτή» λίστα των διαγραφών δανείων πολιτικών
Παρέμβαση της κυπριακής κυβέρνησης προκάλεσε το θέμα με την επίμαχη λίστα των δανείων που διαγράφηκαν, την οποία πρώτο έφερε στο φως το 24h.com.cy.
«Με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες για τη διαγραφή χρεών πολιτικών προσώπων από τράπεζες, η Κυβέρνηση επαναβεβαιώνει τη θέση της για πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της κρίσης στον τραπεζικό τομέα και τι�� επιπτώσεις της στην ευρύτερη οικονομία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Επιτροπή θα διερευνήσει τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται «με την παροχή ή διαγραφή ή μείωση δανείων ή διαγραφή εγγυήσεων ή παροχή άλλων διευκολύνσεων από τράπεζες της Δημοκρατίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, και, ειδικότερα, αν αυτά πραγματοποιήθηκαν με βάση τις ορθές διαδικασίες, εγγυήσεις ή εξασφαλίσεις, ή με βάση τα τραπεζιτικά κριτήρια καλού δανεισμού, και κατά πόσο υπήρξε επαρκής έλεγχος εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου».
Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα το συντομότερο δυνατό.
«Η Κυβέρνηση θα χειριστεί το ζήτημα αυτό με πλήρη διαφάνεια και δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες, όταν αυτές τεκμηριωθούν, όπου κι αν ανήκουν» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top