«Ντέρμπι» ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ στο «Βαρόμετρο» Μαΐου της Public Issue

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς, παράσταση νίκης για ΣΥΡΙΖΑ

«Ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με το δεύτερο κόμμα να προηγείται οριακά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής δείχνει το «Βαρόμετρο» της Public Issue για τον μήνα Μάρτιο, για λογαριασμό του Σκάι. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,5% (+0,5), Η Νέα Δημοκρατία έρχεται δεύτερη με 28,5%, αλλά χωρίς να χάνει δυνάμεις, στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, χάνοντας 1,5 μονάδα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουν στο 8%, το ΠΑΣΟΚ στο 7,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6%, και το ΚΚΕ στο 5,5%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 44%, ενώ 27% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 26% των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργία.

Το 39% πιστεύει ότι μία κυβέρνηση σαν τη σημερινή (από Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 25% πιστεύει το ίδιο για μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ ��ροηγείται με 44%, έναντι 41% της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός θεωρείται ο Φώτης Κουβέλης με 46% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 44% και ο Αντώνης Σαμαράς με 43%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top