Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: υπάρχει ισοπολιτεία στην Ελλάδα

Τι δήλωσε ο Α. Δελαβέκουρας για τους ιμάμηδες και τη μειονότητα

Στα όσα ισχυρίσθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας​ του κόμματός του, σχετικά με τη διαφωνία της Τουρκίας στο νέο τρόπο επιλογής ιμάμηδων στα σχολεία της Θράκης για τη διδασκαλία θρησκευτικών στα μειονοτικά σχολεία, απάντησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Α. Δελαβέκουρας.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε τα εξής:

«Εάν αποδίδονται σωστά τα όσα φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, θα ήθελα να σημειώσω ότι τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, τα χειρίζεται με υπευθυνότητα η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας. Αυτό επιβεβαιώνει η πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Η Ελληνική Πολιτεία κινείται πάντοτε με σεβασμό στις Διεθνείς Συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top