ΤΩΡΑ: Ξεκινά επίταξη στα ΜΜΜ η κυβέρνηση!

Εργαζόμενοι Μετρό: Δεν αλλάζουμε στάση, ας έρθουν να μας πάρουν

Πρώτη ανάρτηση: 24/1/2013 - 13.22

Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση από το πρωί στέλνει τελεσίγραφα προς τους απεργούς του μετρό και των λοιπών μέσων μεταφοράς για να δώσουν μόνοι τους λύση στο αδιέξοδο.

Τελικώς, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Κωστής Χατζηδάκ��ς μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης αφού οι απεργοί οδηγούν την κατάσταση σε «τυφλή σύγκρουση».

«Στο διάλογο που είχεμε τους εργαζόμενους η κυβέρνηση, έγινε σαφές από την πλευρά της οτι δεν υπάρχει περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο. Παρ΄ όλα αυτά, οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης. Ακόμη περισσότερο να υιοθετήσουν αθέμιτες πρακτικές στην απεργία και να μη σεβαστούν αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί ούτε να παρακολουθήσει μια προσχηματική προσπάθεια δήθεν καλής θέλησης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να προχωρήσουμε στην επίταξη. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε την πρότασή μου και προχωρούμε. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία μπορούν να είναι όμηροι» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Εργαζόμενοι Μετρό: Δεν αλλάζουμε στάση, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του

Την πρώτη αντίδραση είχαμε πριν από λίγο των εργαζομένων του Μετρό, μετά τη δήλωση του κύριου Χατζηδάκη ότι θα προχωρήσουν σε επίταξη!
Σύμφωνα με τον Γε��ικό Γραμματέα των εργαζομένων Μάνθο Τσακό αμετανόητοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι και λένε ότι: «Για άλλη μια φορά αποδείξανε την αδυναμία τους και από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Δεν θα αλλάξουμε. Κάποιοι άλλοι θα χάσουν τις καρέκλες τους».
Την απάντησή του εξοργισμένος έδωσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων, Αντώνης Σταματόπουλος: «Για εμάς επίταξη σημαίνει χούντα. Τέρμα η χούντα, ας έρθουν να μας πάρουν!»
Τι σημαίνει επίταξη και τι ποινές επισύρει η μη συμμόρφωση
Πολιτική επιστράτευση (ή επίταξη) είναι η αναγκαστική παροχή προσωπικών υπηρεσιών (όταν μιλάμε για άτομα) ή μέσων (όταν μιλάμε για αντικείμενα, πχ. φορτηγά ή πλοία) σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Προβλέπεται στο νόμο 3536 του 2007 (όπου περιγράφεται πως κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι «κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων προς αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», στο άρθρο 8 παράγραφος 3 και στο άρθρο 22 παράγραφος 4 του Συντάγματος.
Η πολιτική επιστράτευση τίθεται σε ισχύ με απόφαση του εκάστοτε υπουργού (στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Χατζηδάκη) και προβλέπει να μοιραστούν φύλλα ατομικής προσκλήσεως (τα φύλλα "Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών").
Όσοι αρν��θούν να υπακούσουν, δικάζονται με αυτόφωρο με την απειλή ποινής καθείρξεως έως και 20 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top