Στην δικαιοσύνη για ψευδές πόθεν έσχες παραπέμπονται Παπαντωνίου - Δούκας

Δεν έπεισαν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Στην δικαιοσύνη για ψευδές πόθεν έσχες παραπέμπονται Παπαντωνίου - Δούκας

Πρώτη ανάρτηση: 22:35

Στην τακτική δικαιοσύνη οδηγούνται οι κ.κ. Γ. Παπαντωνίου και Π. Δούκας μετά την παραπομπή από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για ψευδή στοιχεία σε σχέση με την δήλωση πόθεν έσχες.

Τα μέλη της επιτροπής παρέπεμψαν με ομόφωνη απόφαση τον κ. Παπαντωνίου στην δικαιοσύνη, ενώ ο κ. Δούκας παραπέμπεται με 7 υπέρ και 4 κατά.

Όπως σας είχαμε πει, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είχαν εντοπίσει αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό του κ. Παπαντωνίου στην HSBC στον οποίο είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 1,3 εκατομμύρια ευρώ!

Η ύπαρξη του λογαριασμού, που ήταν στο όνομα της συζύγου του κ. Παπαντωνίου, έγινε γνωστή, όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ.

Μάλιστα, στην αρχή ο πρώην υπουργός είχε υποστηρίξει ότι… δεν υπάρχει λογαριασμός! Στην συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει και δήλωσε εμμέσως ότι ήταν και για τον ίδιο μια «έκπληξη», αφού η σύζυγός του δεν του το είχε αποκαλύψει!!!

Ο λογαριασμός υπήρχε για να βάζει ο πρώην σύζυγος της την διατροφή για τα παιδιά τους και έτσι ο κ. Παπαντωνίου δεν χρειαζόταν να το ξέρει, όπως υποστήριξε τουλάχιστον.

Όσον αφορά τον έτερο πρώην υπουργό, Π. Δούκα, ελεγχόταν γιατί μεταξύ των δηλώσεων 2009 και 2010 «έλειπε» ένα εκατομμύριο ευρώ.

Παρόλο που ο ίδιος κατέθεσε παραστατικά στην Βουλή με τα οποία αποδεικνύει ότι τα χρήματα υπάρχουν, αλλά… ξέχασε να τα δηλώσει, δεν έπεισε όλα τα μέλη της επιτροπής και παραπέμπεται και αυτός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top