Συνεχίζεται η κόντρα για τις επαφές Τσίπρα στη Βραζιλία και το ΔΝΤ

Μπήκε και το ΠΑΣΟΚ στο χορό με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η κόντρα για τις επαφές Τσίπρα στη Βραζιλία και το ΔΝΤ
Συνεχίζεται η κόντρα για τις επαφές που είχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Βραζιλία και για το εάν συμφωνεί με την πρόθεση της συγκεκριμένης χώρας να αποσύρει την χρηματοδότηση του προγράμματος βοήθειας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ύστερα από τη σφοδρή επίθεση του κ. Κεδίκογλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή δηλώσεις του κ. Ήσυχου (ο οποίος συνοδεύει τον κ. Τσίπρα στη Βραζιλία).

Στην ανακοίνωση-απάντηση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Είναι προφανές ότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Οι επαφές της αντιπροσωπείας μας και του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, αποσκοπούν στη χάραξη μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που θα πρέπει να έχει η χώρα μας, καθώς και στην προσπάθεια να βρεθούν σύμμαχοι για τον ελληνικό λαό, ώστε να ξεπεράσει την κρίση με πολιτικές ανάπτυξης, συνοχής και αναδιανομής και που σαφώς βρίσκονται στον αντίποδα της καταστροφικής πολιτικής της ακραίας λιτότητας που ασκείται στη χώρα μας, από τους προσδεδεμένους στο άρμα της κ. Μέρκελ κυβερνητικούς εταίρους.

Όσο για τον ίδιο τον κ. Κεδίκογλου, τον ενημερώνουμε ότι το ανώτερο αξίωμα στη Βραζιλία, αυτό του Προέδρου, το κατέχει γυναίκα, η κ. Ρούσεφ, και όχι άντρας όπως γράφει στην ανακοίνωσή του. Πολλαπλά εκτεθειμένος και αδιάβαστος για πολλοστή φορά.

Είναι σίγουρο πια ότι ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει».

Έντονη κριτική και από το ΠΑΣΟΚ στον Α. Τσίπρα

Στον «χορό» της ανταλλαγής ανακοινώσεων μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποστηρίζει σε δική του ανακοίνωση, ασκώντας έντονη κριτική επίσης στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται στη Βραζιλία να μπλοκαριστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και να τεθούν όροι που θα φέρουν σε ευθεία σύγκρουση την Ελλάδα με τα κοινοβούλια και τους λαούς των κρατών μελών της ευρωζώνης, είναι εθνικά τραγικό.

Το γεγονός ότι καμαρώνει για τη στάση του αυτή με δηλώσεις και ανακοινώσεις δείχνει πολιτικά το στρατηγικό κενό του ΣΥΡΙZA».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top