Πώς ο Σκουρλέτης μπλόκαρε την επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός" στα μεταλλεία Χαλκιδικής

"Καμπανάκι" από τον Στουρνάρα για τις επενδύσεις

​Kόκκινη κάρτα στην επένδυση της eldorado gold στα μεταλλεία Χαλκιδικής έβαλε λίγο πριν τον ανασχηματισμό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Με απόφαση που υπέγραψε, απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει από τον Σεπτέμβριο η θυγατρική της eldorado "Ελληνικός Χρυσός" και αφορούσε στην ολοκλήρωση της αδειοδότησης της μεταλλουργικής μονάδας στη θέση Μαντέμ Λάκκο, όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr.

Αν και επισήμως η καναδικών συμφερόντων Eldorado δεν έχει αντιδράσει, σύμφωνα με πηγές της, εξετάζει το ενδεχόμενο νέας προσφυγής της εταιρείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η απόφαση Σκουρλέτη παγώνει προς το παρόν την επένδυση της μονάδας μεταλλουργίας και προκαλεί νέα ρήξη στις σχέσεις κυβέρνησης με τους Καναδούς επενδυτές.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι αντίθετος και στην ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ. Την ίδια ώρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι η Ελλάδα παραμένει στα μνημόνια για έξι χρόνια, επειδή δεν υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν ξένες επενδύσεις.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την έγκαιρη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η διορισμένη διοίκηση από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, προχώρησε στην αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρείας.

Η βασική αλλαγή είναι η αύξηση των προβλεπόμενων θέσεων ευθύνης, δηλαδή διευθυντών και τμηματαρχών από τις 128 στις 150. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες πριν την μεταβίβαση της ε��αιρείας στον προτιμητέο επενδυτή, τους ιταλικούς σιδηρόδρομους.

Και την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτό που λείπει για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η ρύθμιση του χρέους, ο Σόιμπλε βάζει πάλι πάγο!

Καθυστερήσεις, τέλος, σημειώνονται και στην ολοκλήρωση της παραχώρησης της τουριστικής έκτασης της Κασσιώπης στην Κέρκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Νέο ΦΡΕΝΟ από Σόιμπλε: Δεν θα άλλαζε κάτι η ελάφρυνση του χρέους

Απέρριψε την πρόταση της «Ελληνικός Χρυσός» για την επένδυση στις Σκουριές ο Σκουρλέτης!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top