Το «πιστόλι στο κρόταφο» βάζει το ΙΚΑ σε χιλιάδες μικροοφειλέτες- ΒΡΟΧΗ πέφτουν τα κατασχετήρια

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

​Γιατί δεν ξεκινάει το Δημόσιο από αυτά που χρωστάει αλλά ξεκινάει πάντα από τον μικροεπιχειρηματία για να καταστραφούν και οι υπόλοιποι που έχουν μείνει στον κλάδο» αναφέρει ο ιδιοκτήτης εστιατορίου, Στέλιος Καπνάκης.

Οι μικροοφειλέτες του ΙΚΑ εκπέμπουν SOS. Τα κατασχετήρια ακόμη και για οφειλές 5.000 ευρώ ή και λιγότερο, πέφτουν βροχή. «Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό γίνονται όλα αυτά όταν μια επιχείρηση δεν έχει να πληρώσει ούτε τις μισές υποχρεώσεις ποιος θα πρωτοπρολάβει να κατασχέσει; Το ΙΚΑ που έχει βγει στην παγανιά; Ο ΟΑΕΕ; Η εφορία; Και τι να πάρει δυο καρέκλες και ένα τραπέζι»;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2016 έχει γίνει ότι έγινε όλη την περασμένη χρονιά. Έχουν εκδοθεί 6.615 παραγγελίες κατάσχεσης, όταν μέσα σε όλο το δωδεκάμηνο του 2015 είχαν εκδοθεί, λίγες παραπάνω, 6.751. Τα ποσά ασφαλιστικών οφειλών ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ, για το πρώτο 8χτάμηνο όσο ήταν και τα χρέη για ολόκληρο το 2015.

Ο 65χρονος οφειλέτης που μίλησε στο Star είναι ένας από τους χιλιάδες οφειλέ��ες που έλαβαν κατασχετήριο.

«Αυτή τη στιγμή μας έχουν κατάσχει όλους τους λογαριασμούς της οικογένειας. Η γυναίκα μου παίρνει μια προσωρινή σύνταξη…Τα αναδρομικά όμως είναι πάνω από 6 χιλιάδες και θα της τα κατάσχουν κι αυτά».

Τα στοιχεία αφορούν μόνο τους μικροοφειλέτες του ΙΚΑ οι οποίοι χρωστούν έως και 5.000 ευρώ σε ασφαλιστικές οφειλές και ο αριθμός τους κυμαίνεται περίπου σε 20.000 με 22.000 μικροοφειλέτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top