Μ. Βρετανία: Πέθανε από τη μούχλα στο σπίτι του ο δίχρονος Awaab Ishak

«Πώς είναι δυνατόν να πεθαίνει έτσι ένα παιδί στο Ην. Βασίλειο του 2022;»

Μεγάλη Βρετανία: Δίχρονο Παιδί Πέθανε Από Τη Μούχλα

Ένα αγοράκι μόλις δύο ετών πέθανε από μούχλα στη Μεγάλη Βρετανία, προκαλώντας οργή για τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα.

Ο δίχρονος Awaab Ishak πέθανε τον Δεκέμβριο του 2020 από αναπνευστική πάθηση που προκλήθηκε από την εκτεταμένη μούχλα στο σπίτι της οικογένειας στο Rochdale, όπως επιβεβαιώσε τώρα η ιατροδικαστής Joanne Kearsley.

«Είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη που σκέφτεται πώς έγινε αυτό», δήλωσε βαθιά συγκινημένη η ιατροδικαστής.

Πώς είναι δυνατόν, στο Ηνωμένο Βασίλειο του 2022, ένα δίχρονο παιδί πεθαίνει από έκθεση σε μούχλα στο σπίτι του;

«Ο τραγικός θάνατος του Awaab θα είναι και θα πρέπει να είναι μια καθοριστική στιγμή για τον στεγαστικό τομέα, όσον αφορά την αύξηση της γνώσης, της ευαισθητοποίησης και την εμβάθυνση της κατανόησης γύρω από το ζήτημα της υγρασίας και της μούχλας», πρόσθεσε η ιατροδικαστής στις επίσημες δηλώσεις της.

Απευθυνόμενη στους γονείς του μικρού παιδιού, η κα Kearsley είπε: «Ελπίζω να γνωρίζετε ότι η Awaab, είμαι σίγουρη, θα κάνει τη διαφορά για άλλους ανθρώπους» και περιέγραψε το αδικοχαμένο μωρό ως ένα «ελκυστικό, ζωηρό, αγαπητό δίχρονο παιδί».

νεκρό παιδί από μούχλα στη Μ. Βρετανία

Ο δύο ετών Awaab Ishak / Φωτογραφία Twitter

Ο πατέρας του είχε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως από το 2017 για τις άθλιες συνθήκες στο σπίτι τους, όμως κανείς δεν τον άκουσε. Η σύστασή τους ήταν να... βάψει τους τοίχους.

Σε επιθεώρηση που έγινε στο σπίτι από υγειονομικούς, εντοπίστηκε μούχλα στην κουζίνα, το μπάνιο και τη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, τα οποία έχρηζαν αντιμετώπισης, αφού τα επίπεδα της μούχλας ήταν σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο από το επιτρεπτό, σύμφωνα με την ιατροδικαστή. 

Όμως καμία επισκευή στους χώρους του σπιτιού δε συνέβη, με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό του παιδιού. Στις 19 Δεκεμβρίου 2020 ο Awaab εμφάνισε έντονη δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Royal Oldham. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε την επόμενη ημέρα και οι γονείς του ενημερώθηκαν από την Κοινοτική Παιδική Νοσηλευτική Ομάδα να τον μεταφέρουν πίσω στο Κέντρο Επείγουσας Φροντίδας του Rochdale. Το παιδί, όμως, δεν τα κατάφερε, αφού έπαθε αναπνευστική και έπειτα καρδιακή ανακοπή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top