Ο Τζόνσον δεν παραιτείται και ετοιμάζεται να ανακοινώσει φοροαπαλλαγές

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απέπεμψε από την κυβέρνηση τον Μάικλ Γκόουβ

Πονοκέφαλος για τον Μπόρις Τζόνσομ. Μόνο χθες 38 κυβερνητικά στελέχη παραιτήθηκαν / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 6/7/22

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απέπεμψε ένα από τα επιφανέστερα στελέχη των Συντηρητικών, τον υπουργό Προεδρίας της κυβέρνησης Μάικλ Γκόουβ, ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του BBC Κρις Μέισον.

Βρετανία: Ανυποχώρητος ο Μπόρις Τζόνσον - «Δεν παραιτούμαι»

Ο Γκόουβ ήταν μεταξύ εκείνων των μελών της κυβέρνησης που ζήτησαν από τον Τζόνσον να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

«Game over» για τον Μπόρις Τζόνσον; Παραιτήθηκε και τρίτος υπουργός

Σύμφωνα εξάλλου με το Sky News, ο Τζόνσον και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι σκοπεύουν να παρουσιάσουν το νέο οικονομικό πρόγραμμά της κυβέρνησης την επόμενη Τρίτη. Ένας σύμβουλος του Τζόνσον, ο Τζέιμς Ντάντριτζ, φέρεται να είπε ότι «σίγουρα» αυτό το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές.

«Οχι, όχι, όχι»: ο Μπόρις Τζόνσον δεν παραιτείται 

«Δεν παραιτούμε»

«Η παραίτησή μου θα οδηγήσει τη χώρα σε... χάος», φέρεται να είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε υπουργούς του, που βρέθηκαν χθες στη Ντάουνινγκ Στριτ, ζητώντας του να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του. Σίγουρα, όμως, θα δώσει μάχη για να παραμείνει στη θέση του, μετά τις παραιτήσεις των υπουργών Μεταφορών, Υγείας και Παιδείας, ως απάντηση στον διορισμό στην κυβέρνηση του Κρις Πίντσερ. Να θυμίσουμε ότι ο τελευταίος είχε εμπλακεί σε ροζ σκάνδαλο. 

Τζουνάμι παραιτήσεων

Δύο νέες παραιτήσεις έρχονται να προστεθούν στο «τσουνάμι» παραιτήσεων από την κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον. Ο υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις και η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι ανακοίνωσαν σήμερα την παραίτησή τους.

Ήδη περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα και «κούνησαν το μαντήλι» στον Μπόρις από χθες, Τετάρτη. Το «τσουνάμι« των παραιτήσεων έσπασε κάθε ρεκόρ. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top