Ιταλία: Επίθεση από «χάκερς» στα αρχεία του εμβολιαστικού κέντρου

Εκατομμύρια προσωπικά στοιχεία στα χέρια των «εισβολέων»

Επίθεση «χάκερς» δέχθηκαν οι κεντρικοί υπολογιστές και τα αρχεία του εμβολιαστικού κέντρου κατά του κορωνοϊού, στην περιφέρεια της Ρώμης. 

Ιταλία: Στα ύψη τα κρούσματα στη Ρώμη μετά τους πανηγυρισμούς του Euro

Αποτέλεσμα είναι να δυσκολεύονται σήμερα οι διαδικασίες εμβολιασμού των πολιτών αλλά και να έχουν περιέλθει στα χέρια των «χάκερς» εκατομμύρια προσωπικά στοιχεία κατοίκων της χώρας. 

Είναι πιθανό να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά ακόμη και στοιχεία του προέδρου της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι οι οποίοι, ως γνωστόν, εμβολιάστηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, πρόκειται για «κυβερνοεπίθεση» η οποία ξεκίνησε από το εξωτερικό, πιθανώς από την Γερμανία. 

Όπως γράφει ο Τύπος μάλιστα, οι υπεύθυνοι της παράνομης οικοειοποίησης προσωπικών στοιχείων -για να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει κανονικά το ηλεκτρονικό σύστημα της περιφέρειας της Ρώμης- φέρονται να ζήτησαν «λύτρα», υπό την μορφή ηλεκτρονικού νομίσματος «bitcoin».

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι «ετέθη σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της Ιταλίας» και ότι ζητήθηκε βοήθεια ειδικών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί η «κυβερνοεπίθεση». Με την όλη σοβαρή αυτή υπόθεση ασχολείται η εισαγγελία της Ρώμης σε στενή συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.

Ιταλία: Με «πράσινο» πάσο οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γηροκομεία

Αυτό που επείγει να διαπιστωθεί, είναι αν πίσω από το «χακάρισμα» και την υποκλοπή στοιχείων μπορεί να κρύβονται αρνητές του εμβολίου, οι οποίοι θέλουν να επιβραδύνουν την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής εκστρατείας, που έχει

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top