Αγγλία: Επιστροφή στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση προτείνουν εκπαιδευτικοί

Η κυβέρνηση θέλει να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει στην Αγγλία με τα σχολεία καθώς πολλοί διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θέλουν να επιστρέψουν στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση πριν από τα Χριστούγεννα. Με επιστολή του ο υπουργός παιδείας της χώρας απειλεί εμμέσως πλην σαφώς τους διευθυντές, ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Αγγλία: Έφερε αποτελέσματα το εθνικό lockdown - 30% πτώση στα κρούσματα

Το σχολείο, Presdales στο Ware, σχεδίαζε να διδάξει την πλειοψηφία των μαθητών του εξ αποστάσεως για την τελευταία εβδομάδα της σχολικής περιόδου, ενώ θα συνέχιζε να παρέχει σε κοινωνικά ευάλωτους μαθητές μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο, καθώς και σε παιδιά που χρειάζονταν επιπλέον υποστήριξη.

Μόνο περίπου 25 μαθητές αναμενόταν να έρθουν, ώστε όλοι να κάθονται 2 μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλο στην τάξη.«Είχαμε σχεδόν 50 [θετικά] περιστατικά από τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο διευθυντής, Μάθιου Γουόρεν. 
Την Τρίτη την περασμένη εβδομάδα, 170 υπάλληλοι και παιδιά - συμπεριλαμβανομένου του μισού τμήματος αγγλικών - έλειπαν από το σχολείο, καθώς ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Γουόρεν είπε ότι αυτός και η διδακτική του ομάδα του «φοβούνται» και έπρεπε να καλέσουν τους γονείς, ιδίως τους νεότερους μαθητές, να τους πουν ότι το παιδί τους θα έπρεπε να αποφύγει κάθε επαφή με οποιονδήποτε άλλο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο Γουόρεν ήταν πρόθυμος να διασφαλίσει ότι οι μαθητές του δεν θα έπρεπε να υποστούν αυτόν τον αποχωρισμό, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. «Για την ψυχική υγεία, τις καρδιές και τα μυαλά, νιώσαμε ότι δεν ήταν δίκαιο - και οι γονείς μας υποστήριξαν συντριπτικά».

Την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα πριν το σχολείο προγραμματίσει να κλείσει, ο Γκιμπ έγραψε μια επιστολή στον Γουόρεν, δηλώνοντας ότι «είχε το μυαλό να κατευθύνει» το διοικητικό συμβούλιο για να διατηρήσει τις πύλες του σχολείου ανοιχτές και είχε τη δύναμη να το κάνει αυτό σύμφωνα με το πρόγραμμα 17 του Κορονάϊου.

Η άρνηση συμμόρφωσης θα επέτρεπε στο Τμήμα Παιδείας να διευθύνει πρώτα το διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια να ζητήσει δικαστική απόφαση που απαιτεί από το σχολείο να παρέχει μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο, σύμφωνα με τις νομικές συμβουλές που έλαβε ο Warren.

Κορωνοϊός - βόρεια Αγγλία: Περισσότεροι οι νοσηλευόμενοι στο δεύτερο κύμα

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να δώσει στα σχολεία την ευελιξία να συνεργάζονται με τους γονείς και να κάνουν ρυθμίσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις ατομικές τους περιστάσεις. Το να δοθεί στα σχολεία η ευελιξία να στραφούν σε εξ αποστάσεως μάθηση για τις τελευταίες ημέρες της περιόδου φαίνεται μια προφανής και απλή λύση».

Υπάρχει περιφερειακή διακύμανση στο Ηνωμένο Βασίλειο στην καθοδήγηση που δίνεται στα σχολεία. Την περασμένη εβδομάδα, στην Ουαλία, ζητήθηκε από όλα τα γυμνάσια και τα κολέγια να κλείσουν τις πόρτες τους και να μετακινήσουν όλα τα μαθήματα στο Διαδίκτυο από τη Δευτέρα.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top