Συνελήφθη αρχηγός αίρεσης που υποστήριζε ότι είναι μετενσάρκωση του Ιησού

Επέβαλε αυστηρούς κανόνες στους «πιστούς»​​​​​​​ του

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν πρώην αστυνομικό και άλλα μέλη της αίρεσης «Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης» σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της Σιβηρίας την περασμένη Τρίτη. 

Ο πρώην αστυνομικός, Σεργκέι Τορόπ, γνωστός στους οπαδούς του ως «Βησσαρίων», κατηγορείται για τη δημιουργία μιας παράνομης θρησκευτικής οργάνωσης. Ο ίδιος μάλιστα πίστευε ότι είναι η μετενσάρκωση του Ιησού. 

Ο Τορόπ είχε χάσει τη δουλειά του ως τροχονόμος το 1989, όταν και ισχυρίστηκε ότι ένιωσε ένα «κάλεσμα». Έτσι ίδρυσε την αίρεση πριν από τριάντα χρόνια. Οι οπαδοί του είναι χιλιάδες και περιλαμβάνουν κατοίκους χωριών της Σιβηρίας, επαγγελματίες αλλά και προσκυνητές από άλλες χώρες.

«Δεν είμαι ο Θεός. Και είναι λάθος να βλέπουμε τον Ιησού ως Θεό. Αλλά είμαι ο ζωντανός λόγος του Θεού, του πατέρα. Όλα όσα θέλει να πει ο Θεός, τα λέει μέσα μου» είχε δηλώσει ο Τορόπ στη Guardian το 2002.

Οι αυστηροί κανόνες που επέβαλε στους «πιστούς» του

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, η αίρεση περιλάμβανε τελετές που προέρχονται από τον ορθόδοξο Χριστιανισμό με περιβαλλοντικά διατάγματα. 

Ο βεγκανισμός είναι υποχρεωτικός και η νομισματική ανταλλαγή απαγορεύεται εντός της κοινότητας. Οι οπαδοί του ακολουθούν πολύ αυστηρούς κανόνες στην ενδυμασία και τα χρόνια μετρούνται από το 1961,  δηλαδή το έτος γέννησης του Βησσαρίωνα, ενώ τα Χριστούγεννα αντικαταστάθηκαν από μια γιορτή στις 14 Ιανουαρίου, τα γενέθλιά του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top