O κόσμος βιώνει δεύτερο κύμα πανδημίας; ΗΠΑ: Ο βαρύτερος απολογισμός χθες

1.592 θάνατοι σε ένα 24ωρο- Από τον Μάιο έχει να καταγραφεί τέτοιος αριθμός

Οι προειδοποιήσεις των λοιμωξιολόγων και των ειδικών υγείας πως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ, φαίνεται πως επαληθεύονται. Οι φόβοι ότι ο κόσμος διανύει δεύτερο κύμα πανδημίας ίσως βγουν αληθινοί, καθώς σε κάποιες χώρες καταγράφονται ακόμη δραματικά ρεκόρ.

Κορωνοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός για δεύτερο κύμα πανδημίας

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Τρίτη άλλους 1.592 θανάτους εξαιτίας της Covid-19 σε 24 ώρες, ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό. Aντίστοιχος απολογισμός είχε καταγραφεί στα μέσα Μαΐου (1.680 τη 15η εκείνου του μήνα). 

Το ίδιο διάστημα, διαγνώστηκαν πάνω από 60.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια μέρα, τερματίζοντας την ελαφριά μείωση των περιπτώσεων που καταγραφόταν τα δύο προηγούμενα 24ωρα, κατά τα δεδομένα της σχολής ιατρικής αυτής της Βαλτιμόρης. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στις SARS-CoV-2 πλέον ξεπέρασε τα 4,34 εκατομμύρια, ενώ η χώρα θρηνεί πάνω από 149.000 νεκρούς.

ΠΟΥ - Κορωνοϊός : Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος διαμηνύει ο Οργανισμός

Μολονότι καταγραφόταν μια κάποια βελτίωση της κατάστασης στα τέλη της άνοιξης, οι ΗΠΑ βλέπουν από τα τέλη Ιουνίου την πανδημία να εξαπλώνεται και πάλι με πολύ ταχύ ρυθμό, ειδικά στο νότιο και στο δυτικό τους τμήμα.

Την ίδια ώρα, στη Λατινική Αμερική οι αριθμοί σοκάρουν. Η Βραζιλία κατέγραψε χθες μέσα σ’ ένα 24ωρο 921 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 και 40.816 νέα κρούσματα μόλυνσης. Στη χώρα ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 88.539 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα, που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας χαρακτηρίζει πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, ελλείψει επαρκούς αριθμού τεστ.

Ξεπέρασαν τους 9.000 οι νεκροί στην Κολομβία 

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε χθες Τρίτη την παράταση «ως την 30ή Αυγούστου» της ισχύος των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα, με τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 να ξεπερνά τους 9.000 (297 θάνατοι και 10.284 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο).

«Οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι δύσκολες (...) Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων επόμενων εβδομάδων, πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να προστατευθούμε», τόνισε ο Ντούκε κατά τη διάρκεια του καθημερινού διαγγέλματός του προς τους πολίτες.

Η παράταση της ισχύος των μέτρων περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ την 25η Μαρτίου, ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα προτού αρθούν, την 1η Αυγούστου.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται πέμπτη στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και τη Χιλή.

Συναγερμός και στην Κίνα με 101 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 101 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα. Ανησυχία προκάλεσαν οι νέες μολύνσεις και στην Κίνα, καθώς ο αριθμός είναι σημαντικά αυξημένος από τα 68 που είχαν ανακοινωθεί μία ημέρα νωρίτερα. Από τα 101 τα 89 διαγνώστηκαν στη Σιντζιάνγκ (βορειοδυτικά), 1 στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, ενώ 3 ήταν «εισαγόμενα».

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.060 κρουσμάτων μόλυνσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top