Πρεσβεία Τουρκίας στην Ουάσινγκτον - Το Oruc Reis ξεκίνησε έρευνες!

Η... έκκληση της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα!

15 πολεμικά πλοία προστατεύουν το Oruc Reis

Η πρεσβεία της Άγκυρας στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι το τουρκικό πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες «εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Navtex - Καστελόριζο: Στην Αττάλεια το τουρκικό γεωτρύπανο Oruc Reis

Την έναρξη σεισμικών ερευνών από το Oruc Reis ανακοίνωσε μέσω twitter η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκονταν στο Αιγαίο μετακινούνται προς τις βάσεις τους, γεγονός που είχε ερμηνευτεί ως ένδειξη αποκλιμάκωσης.

Oruc Reis

Σύμφωνα με την πρεσβεία το: «Τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο» και προσθέτει ότι «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Ο Βελόπουλος βύθισε το Oruc Reis με βίντεο στο twitter

Μάλιστα, η τουρκική πρεσβεία εγκαλεί την Ελλάδα ότι προσποιείται ότι η περιοχή των ερευνών βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων «σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις της, που στηρίζονται στο Καστελόριζο», ενώ σημειώνει ότι η ύπαρξη θαλάσσιας ζώνης στο νησί «είναι απαράδεκτη. Η μαξιμαλιστική επιδίωξη της Ελλάδας είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top