Τζόρτζ Φλόιντ: Νέο βίντεο-σοκ από τη δολοφονία του

Αστυνομικός αγνοεί τις εκκλήσεις του κόσμου για να αποτραπεί το μοιραίο

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο βίντεο-σοκ από τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ. 

Τζόρτζ Φλόιντ: Σε μηχανική ασφυξία αποδίδουν τον θάνατο οι γιατροί

Στο εν λόγω βίντεο διάρκεια 2 λεπτών και 20 δευτερολέπτων φαίνεται από άλλη οπτική γωνία το φρικιαστικό θέαμα με τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν να πατά μέχρι θανάτου τον Τζορτζ Φλόιντ στο λαιμό με το γόνατό του. 

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η αδιάφορη στάση των συναδέλφων του Σόβιν, οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις των παρευρισκομένων δεν κάνουν απολύτως τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν το μοιραίο.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο πρώην αστυνομικός Τόυ Θάο αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις αυτόπτων μαρτύρων να παρέμβει για να σώσει τη ζωή του 46χρονου Αφροαμερικανού, που στιγμές πριν ψέλλιζε ότι δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.

«Θα τον αφήσεις να σκοτώσει αυτός τον άνθρωπο μπροστά σου;», ακούγεται ένας αυτόπτης μάρτυρας να ρωτάει τον Θάο, που στέκεται λίγα μέτρα μακριά από τον πεσμένο στο έδαφος Τζορτζ Φλόιντ, που λίγο αργότερα έχασε τη ζωή του.

ΗΠΑ: Προκαλεί ο Τραμπ με δηλώσεις του σχετικά με τον Τζορτζ Φλόιντ

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Post, το βίντεο δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή στο Instagram ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Φλόιντ.

«Αυτές οι εικόνες είναι απίστευτα σοκαριστικές και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τις παρακολουθήσεις συγκριτικά με το πρώτο βίντεο», έγραψε Κραμπ, σχολιάζοντας ότι ο Τόυ Θάο εκτελούσε χρέη φρουρού, ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν δολοφονούσε τον Τζορτζ Φλόιντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top