Η στιγμή που το τρυπάνι βρίσκει το κοίτασμα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ Κύπρου

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το κοίτασμα «Γλαύκος»

Ο «Γλαύκος» δικαίωσε τις προσδοκίες της Λευκωσίας και της αμερικανικής εταιρίας ExxonMobil. Η ποσότητα φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 10 ,αλλάζει το γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή. 

Είναι η στιγμή που η EXXONMOBIL χτυπά φλέβα χρυσού. Ο δεύτερος στόχος στο οικόπεδο 10 θα δώσει 5-8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Η ανατολική Μεσόγειος θα αναβλύζει υδρογονάνθρακες για τα επόμενα χρόνια και η Κύπρος μπαίνει στο κέντρο των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων. 

Οι ειδικοί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των ερευνών.

Μετά τους ενεργούς στόχους στα οικοπεδα 6 και 12 το κοίτασμα του Γλαύκου κάνει τους  Κύπριους να τρίβουν τα χέρια τους.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το κοίτασμα «Γλαύκος»

Έστω και αν το συγκεκριμένο κοίτασμα κρίνεται από μόνο του ασύμφορο για τη δημιουργία αγωγού , Ελλάδα και Κύπρος έχουν πλέον σαν επιχειρησιακό στόχο την αποτροπή και την προάσπιση των επόμενων γεωτρήσεων.

Πρόκληση χωρίς όρια: Τουρκική η Κύπρος σε αφίσα της «Γαλάζιας Πατρίδας»
Γεωστρατηγικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πρόβα πολέμου στις 3 θάλασσες είναι δείγμα εκνευρισμού των Τούρκων καθώς χάνουν τα πιόνια τους στην ενεργειακή σκακιέρα .

Η στρατηγική του Ερντογάν χωλαίνει. Διαφημίζει  τη Γαλάζια πατρίδα , εμφανίζοντας  την Κύπρο τουρκική όπως βλέπετε στην αφίσα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας. Είναι ένα μήνυμα στους Έλληνες και τους Κύπριους ,γράφουν τα τουρκικά μέσα. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top