Βενεζουέλα: Ερντογάν και Εμινέ στο παλάτι του Μαδούρο

Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας ξεχώρισε με την κίτρινη μαντήλα της

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναζήτησε σανίδα σωτηρίας στην Βενεζουέλα, εξαγριώνοντας τις ΗΠΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε συμφωνίες συνεργασίας με τον Νικολάς Μαδούρο, αγνοώντας τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Νικολάς Μαδούρο υποδέχτηκε το προεδρικό ζεύγος Ερντογάν στο ¨βασίλειο¨ του, το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας «χρύσωσε» τον τούρκο ομόλογό του με ένα σπαθί ρέπλικα του εθνικού ήρωα της χώρας Σιμόν Μπολιβάρ.

«Αυτό το αντίγραφο του σπαθί του απελευθερωτή Σιμόν Μπολιβάρ θα παραμείνει για μένα ένα αιώνιο σύμβολο των δεσμών μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Ερντογάν. 

Όλοι στάθηκαν προσοχή κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας. Η Εμινέ ξεχώρισε με την κίτρινη μαντήλα της.

Ένα σόου στημένο στα τουρκικά πρότυπα. Δεκάδες παιδιά ντυμένα στα χρώματα της Βενεζουέλας κρατούσαν τις τουρκικές σημαίες. Κάποια στιγμή όταν έπεσε μία στο κόκκινο χαλί, ο Νικολάς Μαδούρο έσκυψε για να τη σηκώσει. Η ικανοποίηση του συμμάχου του ήταν έκδηλη. 

Στο Καράκας  για «μπίζνες» ο Ερντογάν

Ήταν μόλις πέρυσι όταν ο Λευκός Οίκος  ανακοίνωσε νομικές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Νικολάς Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας τον «δικτάτορα» .Η επίσκεψη του Ερντογάν μόνο χαρούμενους δεν έκανε τους Αμερικανούς.

«Είναι πολύ μικροπρεπές να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μια παράνομη κύρωση για να εμποδίσουν τη Βενεζουέλα να πουλήσει τον χρυσό της στον κόσμο. Τι πιστεύετε ότι η Βενεζουέλα τότε δεν έχει το δικαίωμα να αναπτυχθεί;», είπε ο Μαδούρο.   

Σύμφωνα με το Bloomberg, μέσα σε  επτά μήνες το Καράκας εξήγαγε στην Τουρκία χρυσό αξίας 736 εκατ.ευρώ. 

Το αλισβερίσι των δύο αντρών δεν ήταν κάτι νέο. Ο πρόεδρος της χρεοκοπημένης Βενεζουέλας  είχε ποζάρει με μια παλαιά οθωμανική σημαία του σίριαλ Ντιριλίς Ερτουγρούλ δηλώνοντας θαυμαστής των τουρκικών σειρών .Τον Σεπτέμβριο έτρωγε χωρίς τύψεις τα φιλέτα του τούρκου σεφ Νουσρέτ Γιοκτσέ αφήνοντας τον λαό του να λιμοκτονεί. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top