Στο στόχαστρο ο Τραμπ για το διαχωρισμό οικογενειών: «Άντε γ@μ@σου» φώναζαν διαδηλωτές

Θύελλα αντιδράσεων για τη νέα πολιτική μετανάστευσης των ΗΠΑ

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας της νέας μεταναστευτικής του πολιτικής, με βάσει της οποίας παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους, όταν εκείνοι συλλαμβάνονται ως παράτυποι μετανάστες.

Την Τρίτη, Δημοκρατικοί βουλευτές αποδοκίμασαν έντονα τον Αμερικανό Πρόεδρο όταν τον είδαν να φτάνει στο Καπιτώλιο.

 

 

«Κύριε πρόεδρε έχετε παιδία; Έχετε παιδιά κύριε πρόεδρε; Θα σας άρεσε να σας χώριζαν από τα παιδιά σας», του φώναξε ο Χουάν Βάργκας, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, την ώρα που ο Τραμπ έβγαινε από μια αίθουσα του Καπιτωλίου κι εκείνος απλά χαμογέλασε και χαιρέτισε συγκαταβατικά προς τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Βουλευτές και βουλευτίνες των Δημοκρατικών, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε να χωρίζετε τα παιδιά» και φωτογραφίες παιδιών που έκλαιγαν στα σύνορα με το Μεξικό, φώναζαν ότι αυτή δεν είναι η Αμερική που γνώριζαν και αποδοκίμαζαν την πολιτική Τραμπ.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος ένιωσε την οργή ασκούμενη υπαλλήλου του Καπιτωλίου, η οποία όταν τον είδε να μπαίνει στο κτίριο με τη συνοδεία του φώναξε: «Άντε γ@μ@σου κύριε πρόεδρε», χωρίς εκείνος και πάλι να δώσει σημασία.

 

 

Την ώρα που ολόκληρη η Αμερική έχει ξεσηκωθεί για την πρακτική του διαχωρισμού των οικογενειών παράτυπων μεταναστών, με διαδηλώσεις να γίνονται καθημερινά σε πάρα πολλές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικανοί κάνουν ότι δεν ακούν.

Αντί μάλιστα να προχωρήσουν σε μια αναδίπλωση μετά το σάλο που έχει προκληθεί, το Ρεπουμπλικανικό κόμμα παρουσίασε ένα κείμενο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις απαιτήσεις του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης για το χτίσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που εφαρμόστηκε η πολιτική της μηδενικής ανοχής στις αρχές Μαΐου, 2.342 παιδιά και ανήλικοι παράτυποι μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους.

Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για οικογένειες που έφυγαν για να σωθούν από τη βία στην κεντρική Αμερική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top