Πόλεμος στη Συρία: «Θα αποτύχει η στρατιωτική επίθεσή σας» διαμηνύει η Δαμασκός

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι χλώριο και αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκαν στη Ντούμα

Πόλεμος στη Συρία: Τι λένε οι ΗΠΑ για τα χημικά

Το καθεστώς της Δαμασκού καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία με περισσότερους από 100 πυραύλους.

Η Δαμασκός τόνισε ότι είναι «καταδικασμένη να αποτύχει», ενώ τη χαρακτήρισε μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποιεί για «περιφερειακές συνέπειες» των δυτικών πληγμάτων

Το Ιράν, κύριος περιφερειακός σύμμαχος της Δαμασκού, προειδοποίησε σήμερα για τις «περιφερειακές συνέπειες» των στοχευμένων πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία εναντίον της Συρίας και τα καταδίκασε «σθεναρά».

Διαβάστε ακόμη: Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Συρία

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, χωρίς καμιά απόδειξη και πριν ακόμη πάρει θέση ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, πραγματοποίησαν αυτή τη στρατιωτική δράση (...) εναντίον της Συρίας και είναι υπεύθυνοι για τις περιφερειακές συνέπειες αυτής της τυχοδιωκτικής ενέργειας», αναφέρει το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι σαρίν και χλώριο χρησιμοποιήθηκαν στη Ντούμα

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι χλώριο και αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκαν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επίθεση με χημικά, για την οποία τις κατηγορούν, της 7ης Απριλίου στη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης.

Διαβάστε ακόμη: Προειδοποίηση ΗΠΑ: «Θα ξαναχτυπήσουμε τη Συρία αν ο Άσαντ κάνει…»

«Την ώρα που οι πληροφορίες που διαθέτουμε είναι σαφέστερες σχετικά με τη χρήση χλωρίου, έχουμε επίσης σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση σαρίν» είπε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, σε δημοσιογράφους, ενώ επικαλέστηκε συμπτώματα τα οποία ανέφεραν αρκετές πηγές.

Το αέριο σαρίν είναι ένας ισχυρός νευροτοξικός παράγοντας, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί πριν από έναν χρόνο στο Χαν Σεϊχούν, σε επίθεση που είχε επίσης προκαλέσει τα αντίποινα των ΗΠΑ.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την πλήρη ανακατάληψη του θύλακα που ήλεγχαν οι αντάρτες στην ανατολική Γούτα

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε πλήρως τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα στην Ανατολική Γούτα κοντά στη Δαμασκό, μετά την απομάκρυνση των τελευταίων ανταρτών από την πόλη Ντούμα, έπειτα από μια επιχείρηση με βαρύ απολογισμό, διάρκειας σχεδόν δύο μηνών.

«Όλοι οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν (την πόλη της) Ντούμας, το τελευταίο από τα προπύργιά τους στην Ανατολική Γούτα» μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο τύπου του στρατού.

«Όχι» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο ρωσικό σχέδιο απόφασης

Η Ρωσία δεν κατάφερε σήμερα να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε και στο οποίο καταδικάζονταν τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία στη Συρία.

Το κείμενο δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του, καθώς μόνο οι Ρωσία, Βολιβία και Κίνα ψήφισαν υπέρ.

Πλήρης στήριξη ΝΑΤΟ για την επίθεση στη Συρία

Το ΝΑΤΟ «καλεί τη Ρωσία να επιδείξει υπευθυνότητα» στη συριακή σύρραξη, δήλωσε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ, έπειτα από μια συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των πρεσβευτών των 29 κρατών μελών του Οργανισμού, έπειτα από τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας στη Συρία.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία επισήμαναν στους πρεσβευτές του ΝΑΤΟ σήμερα ότι τα συντονισμένα αεροπορικά πλήγματά τους εναντίον συριακών κυβερνητικών στόχων κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν η έσχατη λύση και στόχευαν στο να μπει ένα τέλος στην διάπραξη επιθέσεων με χημικά, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top