Έτοιμος ο Τράμπ για στρατιωτική απάντηση στη χημική επίθεση στη Ντούμα

Η Ρωσία τον καλεί να μην αναλάβει στρατιωτική δράση - Νέα ενημέρωση: 20:58

 Ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε ότι είναι θέμα ωρών η οριστική του απόφαση για τη Συρία. Η Ρωσία τον καλεί να μην αναλάβει στρατιωτική δράση. Η απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών στη χημική επίθεση στη Συρία θα γίνει ανεξαρτήτως αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 «Έχουμε συναντήσεις με τους στρατιωτικούς και όλους τους αρμόδιους και θα πάρουμε κάποιες πολύ σοβαρές αποφάσεις τις επόμενες 24 ή 48 ώρες». Τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ

 

Διαβάστε επίσης:  Εικόνες σοκ από τη χημική επίθεση στη Συρία - Παιδιά κλαίνε και μωρά υποφέρουν

 Τι συμβαίνει με τις επιθέσεις στη Συρία - Ρωσία και Συρία δείχνουν το Ισραήλ

 Συρία: Πληροφορίες για χρήση του χημικού όπλου sarin στην Ντούμα - Τη συριακή κυβέρνηση κατηγορεί ο Ερντογάν

Κίνδυνος γενικού πολέμου: ΗΠΑ και Ισραήλ, Ρωσία και Συρία αλληλοκατηγορούνται για τη χημική επίθεση στην Ντούμα

 

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίο συν εκλήθη εκτάκτως η Αμερικανίδα πρεσβευτής Νίκη Χέιλυ ήταν κατηγορηματική.

 «Η ιστορία θα καταγράψει την ώρα αυτή είτε ότι το ΣΑ εκπλήρωσε τα καθήκοντά του είτε ότι θα δείξει την ολοσχερή αποτυχία του να προστατεύσει τους ανθρώπους στη Συρία. Ό, τι και να γίνει οι ΗΠΑ θα απαντήσουν.» Τονίζει η Αμερικανίδα Πρεσβευτής του ΟΗΕ Νίκι Χέιλυ

Ο Ρώσος πρέσβης μίλησε για το σουηδικό σχέδιο να ερευνηθεί το συμβάν.

 «Τότε οι συριακές Αρχές και τα ρωσικά στρατεύματα θα παρέχουν τις συνθήκες ταξιδιού στην περιοχή». Δηλώνει ο Ρώσος πρευσβευτής του ΟΗΕ Βασιλι Νμπένζια .

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Εμανουέλ Μακρόν και βρίσκονται στην ίδια γραμμή μαζί και με τη Βρετανία. Ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε απαράδεκες τις θεωρητικές υποθέσεις περί επίθεσης με χημικά στη Ντούμα.

Εν τω μεταξύ κατόπιν συμφωνίας που υπήρξε μεταξύ ανταρτών και συριακών δυνάμεων έγινε χθες ανταλλαγή αιχμαλώτων από την Ντούμα. Περίπου 75 άτομα απελευθερώθηκαν εκατέρωθεν.

Εν τω μεταξύ απ΄ό,τι φαίνεται, η ρητορική αυτή εντάσσεται στον ανηλεή εμπορικό πόλεμο που υπάρχει ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Το ρούβλι υπέστη σήμερα τη μεγαλύτερη πτώση του τα τελευταία τρία χρόνια ενώ και οι τιμές των μετοχών των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών παρουσιάζουν μειώσεις, καθώς οι οικονομικές κυρώσεις έχουν ως κύριο στόχο ορισμένους από τους μεγαλύτερους Ρώσους ολιγάρχες.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδεήσεων του STAR  εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top