Παρίσι: «Λευκή» Πορεία για τη δολοφονία Εβραίας που επέζησε από το Ολοκαύτωμα και δολοφονήθηκε από αντισημίτες

Δυο άνδρες την δολοφόνησαν στο σπίτι της την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή ήταν Εβραία

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών υπουργοί, πολιτικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων έδωσαν χθες το παρόν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στη μνήμη της 85χρονης δολοφονημένη εβραίας Μιρέιγ Νολ.

Η παρουσία στην πορεία της ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν και του αρχηγού της ριζοσπαστικής Αριστεράς ζαν Λικ Μελανσόν προκάλεσε αναστάτωση.

Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών, θρησκευμάτων και πολιτικών παρατάξεων συμμετείχαν στην πορεία κατά του αντισημιτισμού και στη μνήμη της 85χρονης Μιρέιγ Νολ. Της ηλικιωμένης  που επέζησε από το Ολοκαύτωμα και δυο άνδρες την δολοφόνησαν στο σπίτι της την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή ήταν Εβραία.

Κι ενώ η πορεία έπρεπε να στείλει ενωτικό μήνυμα, η παρουσία της ακροδεξιάς Λεπέν και του αρχηγού της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λίκ Μελανσόν προκάλεσε αναστάτωση.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί αποδοκιμάστηκαν έντονα από διαδηλωτές, ξέσπασαν επεισόδια με αποτέλεσμα ο Μελανσόν να αποχωρήσει άμεσα και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε και η Λεπέν

 Ήταν η πρώτη φορά που οργανώθηκε στη Γαλλία μια τέτοια κινητοποιήση κατά του αντισημιτισμού, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό παρά το γεγονός ότι η πορεία αμαυρώθηκε από τα επεισόδια, αλλά και από άλλη μια αντισημιτική επίθεση. Αυτή τη φορά στη Σορβόννη όπου οι τοίχοι ενός εβραικού  φοιτητικού συλλόγου καλύφθηκαν με αντισημιτικά συνθήματα.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top