Υεμένη: Οι Χούτι εκτόξευσαν πύραυλο με στόχο τον πυρηνικό σταθμό του Αμπού Ντάμπι

Μαίνεται η μάχη με τη Σαουδική Αραβία

 Οι Χούτι εκτόξευσαν πύραυλο με στόχο

Βαλλιστικό πύραυλο τύπου κρουζ εκτόξευσε σήμερα η οργάνωση των Χούτι της Υεμένης, εναντίον ενός σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε στον ιστότοπό της η τηλεοπτική υπηρεσία των Χούτι.

«Η πυραυλική δύναμη ανακοινώνει την εκτόξευση ενός πυραύλου κρουζ προς τον πυρηνικό αντιδραστήρα αλ-Μπαράκα στο Άμπου Ντάμπι», αναφέρεται στον ιστότοπο ενώ δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν αναφορές για πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος των ΗΑΕ.

Οι Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης και έχουν πει πως το Άμπου Ντάμπι, μέλος του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού που πολεμά εναντίον τους από το 2015, αποτελεί στόχο για τους πυραύλους τους.

Ο πυρηνικός σταθμός Μπαράκα, που κατασκευάζεται από την Εταιρία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κορέας (KEPCO), αναμένεται να ολοκληρωθεί και να καταστεί επιχειρησιακός το 2018, είχε δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι Χούτι υποστηρίζουν πως εκτόξευσαν πυραύλους προς τα ΗΑΕ. Πριν από μερικούς μήνες ισχυρίζονταν ότι είχαν πραγματοποιήσει «με επιτυχία» δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου προς το Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top