«Ικανή να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της η Β. Κορέα»

Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ στη Β. Κορέα

Τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής -προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους- της φέρεται να ολοκλήρωσε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με απόρρητα συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Washington Post.

Αυτή η δυνατότητα σηματοδοτεί τη σημαντική πρόοδο που κατέγραψε η Πιονγιάνγκ, η οποία αναδεικνύεται πλέον σε αυτοτελή πυρηνική δύναμη, υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, στη γνώση της οποίας περιήλθε η απόρρητη έκθεση που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ.

Έως σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς έχει προχωρήσει στη δοκιμή πολλών βαλλιστικών πυραύλων, όμως η ικανότητά του να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα παρήγαγε πυρηνικά όπλα που μπορούν να εφαρμοστούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης.

Σύμφωνα με την Washington Post, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.

Αυστηρή προειδοποίηση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως εφόσον η Πιονγιάνγκ κλιμακώσει τις απειλές της για χρήση πυρηνικών, τότε «θα συναντηθεί με τη φωτιά και την οργή, όπως ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ στο παρελθόν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top