ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στο λύκειο στην Γκρας οι γαλλικές αρχές- Γοητευμένος από τα όπλα ο δράστης

Ο 17χρονος εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τη σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν των ΗΠΑ το 1999

ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στο λύκει

Οι αρχές που διερευνούν το περιστατικό κατά το οποίο ένας 17χρονος μαθητής εισέβαλε σε λύκειο στην πόλη Γκρας της Γαλλίας, πυροβολώντας, αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Η εισαγγελέας του Γκρας, Φαμπιέν Ατζορί, επιβεβαίωσε ότι η αποτρόπαια πράξη του 17χρονου οφείλεται στις κακές σχέσεις που είχε με τους υπόλοιπους μαθητές και σε τσακωμό που προηγήθηκε με τον διευθυντή του σχολείου. «Κανένα στοιχείο, καμία διασύνδεση δεν μπορεί να υπάρξει με μια τρομοκρατική επιχείρηση» υπογράμμισε η Ατζορί σε συνέντευξη τύπου, επισημαίνοντας ότι ο μαθητής δεν προέβαλε καμία αντίσταση, όταν τον συνέλαβαν.

Ο 17χρονος είναι υπό κράτηση κι αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονιών, καθώς τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, 8 ανθρώπους.

Η Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, υποστήριξε ότι η επίθεση στο λύκειο είναι «προφανώς η παράλογη ενέργεια ενός νεαρού ευάλωτου άνδρα, γοητευμένου από τα όπλα», ενώ τόνισε ότι «γλυτώσαμε τα χειρότερα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι, δυο πιστόλια και μια χειροβομβίδα. Πυροβόλησε τον διευθυντή και δυο μαθητές. Άλλοι πέντε άνθρωποι φέρουν μόνον αμυχές και μώλωπες. Κανείς δεν βρίσκεται σε κατάσταση που να κινδυνεύει η ζωή του.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν ότι ο νεαρός είχε παρακολουθήσει ενδελεχώς βίντεο με μαζικές δολοφονίες στην Αμερική» μεταξύ αυτών της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν το 1999, σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Πιερ Ενρί Μπραντέ.

Στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 17χρονος εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για την επίθεση στο λύκειο των ΗΠΑ, ενώ δημοσίευε και φωτογραφίες που δείχνουν πώς μπορεί κανείς να φτιάξει τα δικά του όπλα.

Θυμίζουμε ότι στο μακελειό στο Κολουμπάιν το 1999, δύο μαθητές πυροβόλησαν και σκότωσαν 2 καθηγητές και 12 συμμαθητές τους, προτού στρέψουν τα όπλα στους εαυτούς τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top