ΙΣΟΒΙΑ για κόντρα θανάτου- Πρόστιμα και καμπάνες στην Ευρώπη για παραβάτες ορίων ταχύτητας

Βαριές ποινές προβλέπονται για τους παραβάτες των ορίων ταχύτητας στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Βαριές ποινές προβλέπονται για τους παραβάτες των ορίων ταχύτητας στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Γερμανία, αίσθηση έχει προκαλέσει η βαριά καταδίκη σε ισόβια δυο νεαρών που έκαναν κόντρες.

Για πρώτη φορά γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια δυο νεαρούς, 25 και 28 ετών, επειδή, κάνοντας κόντρες με τα αυτοκίνητά τους σε κεντρική λεωφόρο του Βερολίνου, προκάλεσαν τον θάνατο ενός τρίτου μη εμπλεκόμενου οδηγού, 69 ετών.

Το θύμα διέσχιζε κανονικά με το τζιπ του το δρόμο έχοντας πράσινο, όταν έπεσε πάνω του το ένα από τα αυτοκίνητα των δυο νεαρών που είχαν παραβιάσει το κόκκινο. Ο γιος του θύματος παρακολούθησε τη δίκη και δήλωσε, μέσω του δικηγόρου του, ικανοποιημένος από την απόφαση.

Όποιος τρέχει με 170 χιλιόμετρα την ώρα στο κέντρο της πόλης, μπορεί να περιμένει ότι μια τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα ισοδυναμεί με φόνο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Οι δυο νεαροί παραβίασαν αρκετές φορές το κόκκινο, περνώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα από 11 διασταυρώσεις. Η ταχύτητα που ανέπτυξαν έφτασε έως και τρεις φορές πάνω από το όριο.

Η σύγκρουση έγινε με 160 χιλιόμετρα την ώρα. Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο έκρινε ότι τα αυτοκίνητα ήταν εκτός ελέγχου όπλα.

Οι δικαστές έκριναν ότι οι δυο νεαροί είναι ένοχοι για φόνο εκ προθέσεως και όχι εξ αμελείας. Στόχος τους να παραδειγματίσουν και τους υπόλοιπους οδηγούς και να σταματήσουν τις παράνομες κόντρες.

Στην Αγγλία, χώρα η οποία είναι δεύτερη στον κόσμο στην οδική ασφάλεια, όταν η παράβαση του ορίου ταχύτητας είναι λίγα χιλιόμετρα πάνω από το όριο, η επιλογή που δίνεται στον οδηγό είναι η εξής: ή πρόστιμο και τρεις πόντοι στο point system του ή παρακολούθηση τεσσάρων ωρών μαθήματος οδικής ασφάλειας, σχετικού με την υπερβολική ταχύτητα.  

Στην Ιταλία, έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης της ταχύτητας στις μεγάλες εθνικές οδούς. Τα πρόστιμα ξεκινούν από 41 ευρώ για τις μικρές παραβάσεις, κάτω των δέκα χιλιομέτρων και φτάνουν τα 828 όταν ο οδηγός τρέχει με περισσότερα από 60 χιλιόμετρα πάνω από το όριο. Στην περίπτωση αυτή, του αφαιρείται και η άδεια οδήγησης για 6 ως 12 μήνες.

Στην Γαλλία, οι ποινές ξεκινούν από τα 68 ευρώ και φτάνουν μέχρι την αφαίρεση διπλώματος για τρία χρόνια και 1500 ευρώ πρόστιμο. Τη 2η φορά, ο ίδιος οδηγός τιμωρείται με τρεις μήνες φυλακή, τρία χρόνια αφαίρεση διπλώματος και 3750 ευρώ πρόστιμο.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top