Ο... Εβραίος γαμπρός του Ντόναλτ Τραμπ-«Μέλι» στάζουν τα λόγια του για τον πεθερό του

Η συμβολή του στην νίκη του Τραμπ

Ο... Εβραίος γαμπρός του Ντόναλτ Τραμπ-«Μέλι» στάζουν τα λόγια του για τον πεθερό του

Πολλά δημοσιεύματα στην Αμερική αμέσως μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκαν στην πολύ σημαντική συμβολή της κόρης του Ιβάνκα στην προεκλογική του εκστρατεία.

Τώρα, λίγες ημέρες μετά, αρχίζουν να καταδεικνύουν και τον πολύ σημαντικό ρόλο του γαμπρού του, συζύγου της Ιβάνκα, Τζάρεντ Κάσνερ, στο να γίνει ο επόμενος πρόεδρος.
Εξάλλου, την ημέρα που ο Τραμπ επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο, προσκεκλημένος του Μπαράκ Ομπάμα, είχε δίπλα του πολύ λίγους εκλεκτούς, ανάμεσά στους οποίους βρισκόταν o Τζερ Κάσνερ, ο γαμπρός του από το 2009.

jared708.jpg

Παρότι είχε στο ενεργητικό του μια ''κακή στιγμή'' απολύοντας τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσει, Κρις Κρίστι, ο Κάσνερ, από εβραϊκή οικογένεια μεσιτών ενός ακριβού προαστίου της Νέας Υόρκης, κατάφερε και έγινε ένας από τους βασικούς κινητήριους μοχλούς της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ.

Παντρεμένος από τα τέλη της περασμένης δεκαετίας με την Ιβάνκα Τραμπ, η οποία ασπάστηκε για χάρη του τον Ιουδαϊσμό, ο Κάσνερ κατάφερε γρήγορα να γίνει άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Τραμπ, τόσο πολύ που κάποιοι έλεγαν ότι ίσως τον τοποθετήσει σε θέση στον Λευκό Οίκο. Γνώρισε τη γυναίκα του Ιβάνκα χάρη στον φίλο του Ρούπερτ Μέρντοχ και την τότε σύζυγό του Γουέντι Ντενγκ.

jared5.jpg

Απόφοιτος του Harvard, είχε καταφέρει, ήδη, από τα φοιτητικά του χρόνια να συνεχίσει την παράδοση της οικογενείας του στα ακίνητα, αν και οι... κακές γλώσσες έλεγαν ότι, όσο και να προσπαθήσει, δεν θα φτάσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πεθερού του.

jared4.jpg

Να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ήρθε σε δύσκολη θέση κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του επιθετικού πεθερού του: όταν ο Τραμπ δημοσίευσε μια φωτογραφία της Χίλαρι Κλίντον με το αστέρι του Νταβίντ στο πέτο, η οποία κρίθηκε αντισημητική, ο Jared Kushner αναγκάστηκε να τον υπερασπιστεί ! Με επιστολή στο site του Observer και τίτλο «Ο Ντόναλντ Τραμπ που εγώ γνωρίζω», ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε:

«Ο πεθερός μου είναι ένα άτομο εξαιρετικά αγαπητό και ανεκτικό. Αποδέχτηκε την οικογένειά μου και το γεγονός ότι είμαι Εβραίος από την πρώτη στιγμή που γνώρισα την κόρη του. Η στήριξή του ήταν πλήρης και ειλικρινής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top