ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ η δήμαρχο�� που αποκάλεσε τη Μισέλ Ομπάμα «πίθηκο με τακούνια»!

Δεν άντεξε τις έντονες αντιδράσεις εναντίον της

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ η δήμαρχος που αποκάλεσε τη Μισέλ Ομπάμα «πίθηκο με τακούνια»!

​Την παραίτησή της υπέβαλε την Τρίτη, η δήμαρχος του Κλέι, μιας μικρής πόλης στη Δυτική Βιρτζίνια που μέσω της σελίδας της στο Facebook επιτέθηκε στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, αποκαλώντας την «πίθηκο με τακούνια».

«Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε ξανά μια όμορφη, αξιοπρεπή και στιλάτη Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Έχω βαρεθεί να βλέπω τον πίθηκο με τακούνια», έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook η Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ που εργάζεται στην κομητεία του Κλέι, σχολιάζοντας την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια, με τη δήμαρχο της πόλης Μπέβερλι Γουέλινγκ να της απαντά:

«Παμ, μου έφτιαξες την ημέρα».

Και μπορεί οι δύο κυρίες να έσβησαν τόσο τα ρατσιστικά σχόλιά τους, όσο και τους λογαριασμούς τους στο Facebook, το κακό όμως είχε γίνει και οι ίδιες άρχισαν να δέχονται καταιγισμό πυρών από χρήστες του διαδικτύου.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η Γουέλινγκ παραιτήθηκε, ενώ η Τέιλος αποπέμφθηκε από τη θέση του επικεφαλής μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Ενδεικτικό είναι ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε μια αίτηση που ζητούσε την αποπομπή των δύο γυναικών και είχε ήδη συγκεντρώσει 160.000 υπογραφές.

Μάλιστα η Γουέλινγκ επιχείρησε να τα μπαλώσει, δηλώνοντας στην Washington Post ότι δεν είχε πρόθεση να φανεί ρατσίστρια μέσω του σχολίου της, αλλά η ζημιά για εκείνη είχε ήδη γίνει.

Διαβάστε επίσης:

Ντροπή: «Πίθηκο σε τακούνια» αποκάλεσαν την Μισέλ Ομπάμα! Σάλος από το ρατσιστικό σχόλιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top