ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχεδίαζαν να συλλάβουν τους Τούρκους ηγέτες της Αεροπορίας που βρίσκονταν σε γάμο

Ανάμεσα σε μια λίστα 112 συλληφθέντων διοικητών, πρόσωπα πολύ σημαντικά και για την Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχεδίαζαν να συλλάβουν τους Τούρκους ηγέτες της Αεροπορίας που βρίσκονταν σε γάμο

Πρόσωπα- κλειδιά για τις σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρονται να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες στην Τουρκία, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης στις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με μια λίστα, η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα 112 Τούρκων διοικητών, σχεδόν όλοι όσοι ηγούνται του τουρκικού στρατού, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο πραξικόπημα, όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του STAR. Δηλαδή καμία κρίσιμη μονάδα της Τουρκίας δεν έχει μείνει χωρίς να συλληφθεί ο επικεφαλής της.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και πρόσωπα σημαντικά για την Ελλάδα, όπως ο Αρχηγός Στρατιάς του Αιγαίου- Στρατηγός Μεμντούχ Χακμπιλέν, ο Αρχηγός Στρατοχωροφυλακής Ικονίου- Στρατηγός Τιμουρκαν Ερμίς, ο Επικεφαλής σχε��ιασμού επιχειρησιακού στόλου- Ναύαρχος Ογκούζ Καραμάν, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Στόλου- Ναύαρχος Μουράτ Σιρτζάι, καθώς και ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ- Στρατηγός Σαλίχ Σεβίλ.
Οι πραξικοπηματίες σχεδίαζαν να συλλάβουν τους ηγέτες της Αεροπορίας, οι οποίοι βρίσκονταν σε γάμο

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου, τη βραδιά της 15ης Ιουλίου οι περισσότεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν καλεσμένοι σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη. Στα σχέδια των πραξικοπηματιών ήταν να τους συλλάβουν. Τελικά συνέλαβαν μόνο τον Αρχηγό της Αεροπορίας, καθώς οι άλλοι διέφυγαν.

Ορισμένοι από αυτούς τους Αξιωματικούς βρέθηκαν να έχουν κυβερνητικές θέσεις σε περίπτωση επιτυχίας του πραξικοπήματος, σύμφωνα με μια λίστα, η οποία αποκαλύφθηκε σε ένα στρατώνα στην Προύσα.

Οζτούρκ: «Μου ζητήθηκε να πω ότι ήμουν ο επικεφαλής του πραξικοπήματος αλλά εγώ ήμουν σε γάμο»

«Ήμουν σ' ένα γάμο στη Σμύρνη και μπορώ να το αποδείξω αυτό. Είδα τα γεγονότα από την τηλεόραση» υποστήριξε ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, Ακίν Οζτούρκ, για τον οποίο επικράτησε σύγχυση σχετικά με το αν ομολόγησε ή όχι, ότι ήταν ο «εγκέφαλος» του πραξικοπήματος.

«Μου ζητήθηκε να πω ότι ήμουν ο επικεφαλής του πραξικοπήματος αλλά είμαι απλώς ένας πίθηκος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top